Káva

Dalgona káva (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Dalgona káva letí po celom internete, tak som chcela vyskúšať o čom to je.* Je to ľahké vymiešať. Počula som, že z Nescafé je to najľahšie. Dajte mi vedieť ak ste vyskúšali z inej. Vyskúšala som aj s inými príchuťami a bolo to zaujímavé. Pripomenulo mi to moju mladosť, keď som začala piť kávu a mamina mi ju takto vymiešala a zaliala mliekom.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V mojom videorecepte používam väčšie množstvo, pretože som robila viac pohárikov kávy. Na jeden pohár potrebujete okolo dvoch lyžičiek kávy. Potrebujete rovnaké množstvo instantnej kávy (najlepšie Nescafé), cukru a vriacej vody. Dáme si to do pohára a vymixujeme ručným mixérom. Ak nemáte mixér, možete miešať vidličkou alebo dať do uzavretej fľaše a miešajte až pokiaľ to zhustne.
  2. Do šálky alebo pohára si nalejeme studené mlieko s ľadom cez horúci deň, alebo horúce mlieko cez chladný deň, alebo horúcu čokoládu alebo mlieko s jahodovou príchuťou. Pozri si video ak chceš vedieť prečo je moje mlieko také ružové. A potom si na vrch naložíme vymiešanú dalgona kávu. Môžeme si to ozdobiť. Prajem dobrú chuť.