Cvikla s pomarančom a rukolou

kecemis - fotkakecemis, 29. januára 2013
Cvikla s pomarančom a rukolou
Foto: kecemis

Tento salat som pripravoval na konci leta a teraz som si nan spomenul, tak Vam ho ponukam skor ako nan zase zabudnem. Viem ze je to neskoro pre minule leto alebo prilis skoro pre nadchadzajuce leto, resp. jesen. Radsej teraz ako nikdy, clovek nikdy nevie...

10-12
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-4 ks
2 ks
2-3 hrste
1/4 hrnček
Dressing:
1 čl
2 čl
2 čl
1 čl
1/2 čl
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dame si varit cviklu, priblizne 40 min, alebo pokial nie je makka. Popripade mozeme cviklu zabalit v alobale a dat piect na priblizne 1.5 hodiny.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 1
  2. 2

    Po uvareni (upeceni) nehame cviklu trochu vychladnut a potom zbavime supky. Pokrajame na kusky podla vlastneho uvazenia.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 2
  3. 3

    Pocas varenia sa cvikli si pripravime dressing. V mensej nadobe si zmiesame pomarancovu koru, pomarancovu stavu, olivovy olej, ocot, horcicu, cukor, sol a korenie. Dobre premiesat.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 3
  4. 4

    Vlasske orechy si na suchej panvici trochu oprazime. Mozu sa pouzit aj mandlove lupene.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 4
  5. 5

    Do pripraveneho dressingu si dame nakrajanu cviklu, premiesame.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 5
  6. 6

    Do vacsej nadoby dame rukolu, spenat, alebo cerstve listky podla chute. Pridame cviklu s dressingom a premiesame. Dame na servirovaciu misu, alebo mozeme priamo servirovat na taniere. Salat posypeme oprazenymi orechami a kuskami pomarancu.

    Cvikla s pomarančom a rukolou - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
tak toto vyskúšam celkom určite, červenú repu môžem a ak bude treba počkám aj do leta na svoju vlastnú zo záhradky.... ale keď natrafím na cviklu v obchode, vyskúšam okamžite... krásne fotky, lákavé :-)
denyany
úžasný šalátik. cviklu mám veľmi rada, v takejto kombinácii som ju ešte nejedla, ale určite vyskúšam. dík za rcp.
marianne
ja som zeleninozravec,len jedinu z nich nemam rada a to je rukola:-))) vymenim za ladovy salat,inak vynikajuce...
dobryhrncekvar
@marianne skús doma vypestovanú rukolu, ja kúpnu tiež nemusím, stalo sa, že bola nahorklá.....domáca nemá chybu, robím si ráno šalát zo špenátu a rukoly pokial nezmrne, nemá chybu
marianne
@dobryhrncekvar ved to,ze ja som sa jej prejedla:-) objednala som si salat a bola tak strasne horka,zjedla som ju s chutou,som bola hladna:-))) ale odvtedy nemusim... pestovat ju mozem akurat na balkone:-)
marianna76
krásne... mám aj zavarenú bez chrenu, určite skoro kúpim rukolu a spravím... dobrý nápad s pomarančom... Dík
ebaka
pripájam sa ku komentárom.....super,zdravé a iste aj chutné,cviklu mám,ostatné kúpim :))))) dík
molon
o.k. recept, ale načo hanobiť tú cviklu varením??? stačí postrúhať na strúhadle, alebo nakrájať na slížiky a máte to tip top so všetkým čo cvikla v sebe ukrýva.
mijaita
@marianne nez ledovy salat, hodi se vic polniček a ten prodavaji velmi casto v Lidlu. Ja rukolu jim, ale polnicek je nejlepsi! :-)
kecemis
Dakujem za komentare. @marianne je tu este jedna moznost. Skus pouzit watercress. Prepac za anglicky nazov ale neviem ako to je po slovensky. V slovniku je to prelozene ako potocnica lekarska.
@molon surova cvikla je, si myslim dost tvrda a huzevnata. Ak ju nastruhas tak vysledny efekt bude iny.
daniela142
Práve mám uvarenú cviklu (zvyknem si z nej robiť šalát s tuniakom) ale zajtra vyskúšam tvoju verziu, už sa teším!
dusan95843
Aj tento ďalší fantastický šalát mám v zozname na vyskúšanie.Ďakujem za recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha