Foto: kecemis
Tento salat som pripravoval na konci leta a teraz som si nan spomenul, tak Vam ho ponukam skor ako nan zase zabudnem. Viem ze Zobraziť celý popisTento salat som pripravoval na konci leta a teraz som si nan spomenul, tak Vam ho ponukam skor ako nan zase zabudnem. Viem ze je to neskoro pre minule leto alebo prilis skoro pre nadchadzajuce leto, resp. jesen. Radsej teraz ako nikdy, clovek nikdy nevie...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame si varit cviklu, priblizne 40 min, alebo pokial nie je makka. Popripade mozeme cviklu zabalit v alobale a dat piect na priblizne 1.5 hodiny.
-
2
Po uvareni (upeceni) nehame cviklu trochu vychladnut a potom zbavime supky. Pokrajame na kusky podla vlastneho uvazenia.
-
3
Pocas varenia sa cvikli si pripravime dressing. V mensej nadobe si zmiesame pomarancovu koru, pomarancovu stavu, olivovy olej, ocot, horcicu, cukor, sol a korenie. Dobre premiesat.
-
4
Vlasske orechy si na suchej panvici trochu oprazime. Mozu sa pouzit aj mandlove lupene.
-
5
Do pripraveneho dressingu si dame nakrajanu cviklu, premiesame.
-
6
Do vacsej nadoby dame rukolu, spenat, alebo cerstve listky podla chute. Pridame cviklu s dressingom a premiesame. Dame na servirovaciu misu, alebo mozeme priamo servirovat na taniere. Salat posypeme oprazenymi orechami a kuskami pomarancu.
@molon surova cvikla je, si myslim dost tvrda a huzevnata. Ak ju nastruhas tak vysledny efekt bude iny.