Cupcake à la Marshmallow ovečky

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 12. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
85 g
98 g
2 ks (alebo 3 menšie)
145 g
1 čl
malá štipka
45 ml (alebo kokosové)
40 g
trochu (na namočenie kokosu)
Krém:
150 g
100 g
40 g
Dekorácie:
100 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.

  2. 2

    Najprv zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom. Nakoniec postupne pridávame múku a mlieko a všetko vyšľaháme do hladkého cesta. Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos a všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – ak sa po zapichnutí cesto na špajli nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme poriadne vychladnúť, inak sa na nich krém začne rozpúšťať.

  4. 4

    <b>Krém:</b> Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. V ďalšej mise si vyšľaháme rastlinný tuk Maslová príchuť s práškovým cukrom. Nakoniec do hmoty pridáme rozpustenú čokoládu a všetko dôkladne premiešame. Potom dáme hotový krém vychladnúť do chladničky. Až zatuhne, zdobíme ním povrch cupcakes. Ihneď potom, čo natrieme krém, prilepíme mini marshmallow. Ako poslednú umiestnime mandľu v horkej čokoláde a dokreslíme na ňu bielou čokoládou oči a ústa.

Diskusia k receptu

mezi
Sprostosť ako recept a sprostosť ako postup, navyše máš v postupe dva konce. Dvakrát "nakoniec"
evanaaa
Neviem, čo máte proti receptu, ak si zameníte Heru za maslo, je celkom fajn, ale je to recept s určitým cieľom - komerčný, tak čo chcete.....každý neohŕňa nos nad Herou, Palmarínom, a pod. Inak, mám dojem, že mnohí, čo sa tu dušujú a fujkajú, možno sami požívajú niektoré suroviny, alebo používali. Je pravda, že niekedy treba uvážiť, čo jeme a používame, ale potom by sme museli veľa vecí vynechať. Už som o tom to neraz písala, nemám rada pokrytectvo......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia