Cuketové čili (fotorecept )

frezia68 - fotkafrezia68, 16. júna 2010
Cuketové čili (fotorecept )
Foto: frezia68

Tento recept venujem SJUZ,ktorá obľubuje čili a všetko pikantné.Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč Sjuz ),ale pri varení som nechtiac pridala viac pikatného Zobraziť celý popisTento recept venujem SJUZ,ktorá obľubuje čili a všetko pikantné.Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč Sjuz ),ale pri varení som nechtiac pridala viac pikatného a hoci som chcela navariť niečo zdravé a bez prílohy,poctivo som zajedala chlebíkom,lebo pri obede sa kľudne zaobídem bez sľz,ktoré mi to jedlo vnucovalo do očí.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

60  dkg
1  ks
1  ks
1  konzerva
1  ks
1  ks
1  ks
2  ks
2  lyžice
2  lyžice
40  ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si umytú zeleninu.

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak dáme speniť,pridáme čili papričku,ktorú som z nedostatku nahradila týmto:

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú mladú cuketu,ktorú neošúpeme,lebo šupka obsahuje vysoké množstvo horčíka,vitamín A a má priaznivé účinky na črevnú flóru.Pór rozoberieme,dobre umyjeme,nakrájame na pásiky.Červenú papriku nakrájame na kocky.

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme k cibuľke a podlejeme zeleninovým vývarom podľa potreby.Varíme cca 15 min.Potom pridáme asi 2 lyžice paradajkové pyré.

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Červenú fazuľu a kukuricu scedíme a necháme na sitku odkvapkať.Pridáme do hrnca,premiešame,osolíme,ochutíme a už len prevaríme,lebo všetko je mäkké. Ochutíme bylinkami.

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    A pretože som pálivého pridala ( len na môj tanier) viac ako mám rada,posielam ho aspoň virtuálne SJUZ ,ktorá to obľubuje a pridávam pohár oroseného:

    Cuketové čili (fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Na zdravie !

Diskusia k receptu

tinca
@fr ézia krásna fotodokumntácia a ešte dráždiš aj pivom, keď ja mám ATB /ale však čo ja chcem, to je venované sjuz/. Si šikovnica:-)))
sovka62
Na tento spôsob by som zjedla aj cuketu, hoci inak mám s tekvicou a jej príbuznými rozviazané diplomatické vzťahy. A čím by to bolo štipľavejšie, tým lepšie.
sjuz
óch, frezia - tak ja som sa bez sĺz nezaobišla pri čítaní tvojho receptu venovaného mne....dojala si ma... :) , že si si na mňa spomenula:)
sjuz
...a vidím, že používaš maďarské štipľavé pochutiny...:) ako ja:)
frezia68
@Tak predsa Ti virtuálne ten tanier došiel a podráždil oči,ako mne?Dúfam,že pivko to napravilo,lebo len kvôli Tebe som tajnú zásobu otvorila :-)))
sjuz
jasnačka, frezia :)), si milá :) a všímavá :) Veď sa poznáme....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia