Foto: frezia68
Tento recept venujem SJUZ,ktorá obľubuje čili a všetko pikantné.Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč Sjuz ),ale pri varení som nechtiac pridala viac pikatného Zobraziť celý popisTento recept venujem SJUZ,ktorá obľubuje čili a všetko pikantné.Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč Sjuz ),ale pri varení som nechtiac pridala viac pikatného a hoci som chcela navariť niečo zdravé a bez prílohy,poctivo som zajedala chlebíkom,lebo pri obede sa kľudne zaobídem bez sľz,ktoré mi to jedlo vnucovalo do očí.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si umytú zeleninu.
-
2
Cibuľu a cesnak dáme speniť,pridáme čili papričku,ktorú som z nedostatku nahradila týmto:
-
3
Pridáme nakrájanú mladú cuketu,ktorú neošúpeme,lebo šupka obsahuje vysoké množstvo horčíka,vitamín A a má priaznivé účinky na črevnú flóru.Pór rozoberieme,dobre umyjeme,nakrájame na pásiky.Červenú papriku nakrájame na kocky.
-
4
Pridáme k cibuľke a podlejeme zeleninovým vývarom podľa potreby.Varíme cca 15 min.Potom pridáme asi 2 lyžice paradajkové pyré.
-
5
Červenú fazuľu a kukuricu scedíme a necháme na sitku odkvapkať.Pridáme do hrnca,premiešame,osolíme,ochutíme a už len prevaríme,lebo všetko je mäkké. Ochutíme bylinkami.
-
6
A pretože som pálivého pridala ( len na môj tanier) viac ako mám rada,posielam ho aspoň virtuálne SJUZ ,ktorá to obľubuje a pridávam pohár oroseného:
-
7
Na zdravie !
Diskusia k receptu