Cuketové čili (fotorecept )

Autor receptu: frezia68

Tento recept venujem SJUZ,ktorá obľubuje čili a všetko pikantné.Pôvodne som tento úmysel nemala ( prepáč Sjuz ),ale pri varení som nechtiac pridala viac pikatného a hoci som chcela navariť niečo zdravé a bez prílohy,poctivo som zajedala chlebíkom,lebo pri obede sa kľudne zaobídem bez sľz,ktoré mi to jedlo vnucovalo do očí.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si umytú zeleninu.
  2. Cibuľu a cesnak dáme speniť,pridáme čili papričku,ktorú som z nedostatku nahradila týmto:
  3. Pridáme nakrájanú mladú cuketu,ktorú neošúpeme,lebo šupka obsahuje vysoké množstvo horčíka,vitamín A a má priaznivé účinky na črevnú flóru.Pór rozoberieme,dobre umyjeme,nakrájame na pásiky.Červenú papriku nakrájame na kocky.
  4. Pridáme k cibuľke a podlejeme zeleninovým vývarom podľa potreby.Varíme cca 15 min.Potom pridáme asi 2 lyžice paradajkové pyré.
  5. Červenú fazuľu a kukuricu scedíme a necháme na sitku odkvapkať.Pridáme do hrnca,premiešame,osolíme,ochutíme a už len prevaríme,lebo všetko je mäkké. Ochutíme bylinkami.
  6. A pretože som pálivého pridala ( len na môj tanier) viac ako mám rada,posielam ho aspoň virtuálne SJUZ ,ktorá to obľubuje a pridávam pohár oroseného:
  7. Na zdravie !