Čučoriedkový okrúhly koláč
Autor receptu: tinca
Niečo nie príliš sladké na sobotu ku kávičke a pritom rýchlo hotové.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
40-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom ,vanilkovým cukrom, soľou, vajciami, maslom a mliekom. Miešame elektrickým šľahačom dohladka. Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a uhladíme.
- Na vrch koláča uložíme odkvapkané čučoriedky, trošku ďalej od krajov. Ja som mala mrazené,ktoré kupujem od jednej babky na trhu, alebo môžu byť aj kompótované.
Pečieme pri 180 stupňov 40-50 minút podľa typu rúry. RADA navyše: pozor na stred koláča, aby sa dobre upiekol, treba kontrolovať špajdľou.
- Pred dopečením koláča si pripravíme marhuľovo-džemový poter tak, že zmes džemu a vody necháme dobre prevrieť za stáleho miešania.
- Koláč po miernom vychladnutí ešte teplý potrieme mašľovačkou zmesou džemu s vodou, čím dosiahneme úžasnú chuť a krásny lesk.
Je to výborný a rýchly koláčik. Dobrú chuť želám!