Čučoriedkový okrúhly koláč

Autor receptu: tinca

Niečo nie príliš sladké na sobotu ku kávičke a pritom rýchlo hotové.

8-10
porcií
20 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom ,vanilkovým cukrom, soľou, vajciami, maslom a mliekom. Miešame elektrickým šľahačom dohladka. Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a uhladíme.
  2. Na vrch koláča uložíme odkvapkané čučoriedky, trošku ďalej od krajov. Ja som mala mrazené,ktoré kupujem od jednej babky na trhu, alebo môžu byť aj kompótované. Pečieme pri 180 stupňov 40-50 minút podľa typu rúry. RADA navyše: pozor na stred koláča, aby sa dobre upiekol, treba kontrolovať špajdľou.
  3. Pred dopečením koláča si pripravíme marhuľovo-džemový poter tak, že zmes džemu a vody necháme dobre prevrieť za stáleho miešania.
  4. Koláč po miernom vychladnutí ešte teplý potrieme mašľovačkou zmesou džemu s vodou, čím dosiahneme úžasnú chuť a krásny lesk. Je to výborný a rýchly koláčik. Dobrú chuť želám!