Foto: ywett
tento koláč najradšej pečiem v lete, keď je dostatok čerstvého a ľubovoľného ovocia ;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250g |
|
160g |
|
50g |
|
1 celé |
|
1/2 balíčka |
|
1/2 kávovej lyžičky |
|
Plnka: | |
čerstvé |
|
čerstvé |
|
250g |
|
2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
-
2
A necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
-
3
Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky...
-
4
Tvaroh si vymiešame s cukrom.
-
5
Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.
-
6
Uložíme naň ovocie.
-
7
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč.
-
8
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom
-
9
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu