Čučoriedkovo-malinový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
tento koláč najradšej pečiem v lete, keď je dostatok čerstvého a ľubovoľného ovocia ;-)
25 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
- A necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
- Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky...
- Tvaroh si vymiešame s cukrom.
- Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.
- Uložíme naň ovocie.
- Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč.
- Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom
- Dobrú chuť!