Čučoriedkovo-malinový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

tento koláč najradšej pečiem v lete, keď je dostatok čerstvého a ľubovoľného ovocia ;-)

25 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej múky, masla, vajíčka, mletej škorice, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto.
  2. A necháme v chladničke 1 hod. odpočívať.
  3. Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy) troška cesta som nechala na kvietky...
  4. Tvaroh si vymiešame s cukrom.
  5. Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme tvarohovú plnku.
  6. Uložíme naň ovocie.
  7. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky a poukladáme na koláč.
  8. Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom
  9. Dobrú chuť!