Čučoriedková fantázia fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 12. mája 2014
Čučoriedková fantázia (fotorecept)
Foto: tkatka

Čučoriedková torta na horúce letné dni :)))

Suroviny

450 g
6 PL
2 bal.
1 bal.
540 ml
300 ml
Na vrch:
1 bal.
3 PL
250 ml alebo voda




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cukrárenské želé: do hrnca dáme 3 PL kryštálového cukru, cukrárenské želé a šťavu z kompótu (vodu). Pristavíme na oheň a privedieme do varu a varíme 1 minútu. Necháme trochu vychladnúť.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Dezertnú formu vypláchneme studenou vodou...

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    ...vlažné želé vylejeme do dezertnej formy a polovicu čučoriedok nasypeme do želé.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Čučoriedkový jogurt, kryštálový cukor a vanilkový cukor dáme do hrnca a zohrievame dovtedy kým sa nám cukor neroztopí. Necháme vychladnúť. Želatínu dáme do 4 PL šťavy z kompótu (vody) a necháme napučať 10 minút. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Želatínu tiež zohrejeme, aby sa rozpustila a hneď pridáme 2 PL jogurtu a zamiešame, želatínovú hmotu pridáme do jogurtu a zamiešame.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačku primiešavame po 2 lyžiciach.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridáme ostatné čučoriedky a zamiešame...

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    ...jogurtovú hmotu vylejeme na želé...

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    ...poukladáme piškóty...

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    ...uzavrieme formu a dáme do chladničky dobre stuhnúť.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Tortu vyklopíme a servírujeme.

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 11
  12. 12

    Rez tortičky :))) prajem dobrú chuť :)))

    Čučoriedková fantázia (fotorecept)  - obrázok 12

Diskusia k receptu

marta5
Dobrý deň,iste vyskúšam.Robila som podobné z jablk ,ale som pridávala puding namiesto želatiny-do uvarených jablk som zavarila vanilkový puding.Tvoja tortička je nádherná-mám tu formu tak už len čučoriedky potrebujem.
tkatka
Ďakujem veľmi pekne za krásne komentáre veľmi ste ma potešili :)))
marika10
Krásna fialková aj ja urobím lebo môj synček má veľmi rád fialovú farbu, tak mu urobím veľkú radosť. Ďakujem Vám za receptík:-) Krásny a musí aj výborne chutiť:-)
pusta
čučoriedky priam zbožňujem, nenáročné, rýchle, efektné, krásne a veľmi chutné, ako všetky tvoje dobroty.
elysa
vyzerá skvelo a tá chuť musela byť výborná...
eviana
@tkatka , Katuška, tak tomuto dezertu si dala naozaj výstižné meno... Musel chutiť božsky... nádhera :)
alex37
naozaj krásny, farebný :-) a svieži... :-)
tkatka
Ďakujem veľmi pekne za krásne komentáre veľmi ma potešili :)))
mesiar50
Zelatina vie byt velakrat zradna a preto mas moju poklonu.
Torta je excelentna.
olinecka
Krasna torta ,chvalim ja osobne nemam rada čučoriedky ,ale viem si predstaviť aj ine ovocie.krasne!!!
evanaaa
@basenka92 , máš viacej druhov želatíny, práškovú, plátkovú, takú čo treba nechať prevrieť ale aj takú, ktorá sa nechá len v horúcej tekutine roztopiť a napokon aj takú - za studena, netreba ani variť, nič. Väčšinou sú od Dr. oetkera.
tkatka
@basenka92 dobre si myslela, želatínu len treba zohrievať, a nie variť. To čo som varila 1 minútu to bolo cukrárenské želé a to treba variť.
charonswife
Prosím Vás, piškóty tam majú aj nejakú funkciu? Ako bezlepkáčka by som im rada vynechala, bzl. piškóty by sa len príšerne a bez efektu rozmočili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia