Créme brulée s bielou čokoládou
Autor receptu: kerys
Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný
krém,ktorý sa rozplýva na jazyku...
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Smotanu,čokoládu a vanil.struk v malom hrnci začneme variť na miernom plameni, kým sa čokoláda rozpustí. Potom prestaneme variť, vanilkový struk rozrežeme a dren vyškrabeme,celé to dáme naspať do krému zo smotany a čokolády a necháme minimálne 10 minut odležať. Potom struk vyberieme.
- Na rure nastavíme 160 stupnov. Žltky vyšľaháme s cukrom dobiela a krémova a potom vmiešame k smotane. Zmes rozdelíme do 4 zapekacich mištičiek. Tie poukladáme do pekáča s vyšším okrajom a nalejeme do neho vriacu vodu- aby dosahovala aspon do polovice výšky mištičiek. Pečieme- v povodnom recepte je 15-20 minut, ale ja pečiem dlhšie, dozlatova. Asi 30 minut. Po upečeni necháme vychladnuť a cez noc vložíme do chladničky.
- Pred podávaním posypeme každu mištičku cukrom a dáme rozpustiť pod gril- pekáč vložíme do rury uplne na dno. Pozor ! Je to hotové za chvíľočku, tak pozorne sledujte, kedy sa vytvorí karamel, taký akurát. Podávajte,ked karamel stuhne.