Foto: jenni
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Korpus: | |
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnčeka |
|
|
|
3 PL |
|
Krém: | |
350-400 ml |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
3/4 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
2 ks |
|
250 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor, kakao, vydlabaný vanilkový lusk (čiže vnútro – zrniečka z lusku), prilejeme mlieko a vodu a všetko spolu varíme na miernom ohni do zhustnutia.
- 2
Uvarenú zmes prelejeme do tortovej okrúhlej formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Formu necháme bokom aby korpus vychladol a počas toho si pripravíme krém.
- 3
Na krém si najprv zmiešame v mlieku škrob tak, aby sa celkom rozpustil a aby sme nemali v mlieku hrčky. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a môžeme premixovať mixérom do hladka. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Uvarený hustý krém si odložíme zatiaľ bokom.
- 4
Na korpus pôjde ešte banány, ktoré ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska a poukladáme na korpus tak, aby sme ho celý vyplnili.
- 5
Na banány nalejeme čokoládový krém a opatrne, zľahka ho rovnomerne rozotrieme. Na čokoládový krém budeme ukladať čerstvé umyté jahody a na záver už len posypeme konopnými semienkami.
- 6
Koláč vložíme do chladničky a necháme zachladiť , najlepšie do nasledujúceho dňa, no mohli by stačiť aj 3-4 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu