Cous-cous koláč

jenni - fotkajenni, 21. júla 2014
Cous-cous koláč
Foto: jenni
10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
1,5 hrnčeka
1 hrnček
0,5 hrnčeka
3 PL
Krém:
350-400 ml
5 PL
4 PL
3/4 hrnčeka
Okrem toho:
2 ks
250 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor, kakao, vydlabaný vanilkový lusk (čiže vnútro – zrniečka z lusku), prilejeme mlieko a vodu a všetko spolu varíme na miernom ohni do zhustnutia.

  2. 2

    Uvarenú zmes prelejeme do tortovej okrúhlej formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Formu necháme bokom aby korpus vychladol a počas toho si pripravíme krém.

  3. 3

    Na krém si najprv zmiešame v mlieku škrob tak, aby sa celkom rozpustil a aby sme nemali v mlieku hrčky. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a môžeme premixovať mixérom do hladka. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Uvarený hustý krém si odložíme zatiaľ bokom.

  4. 4

    Na korpus pôjde ešte banány, ktoré ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska a poukladáme na korpus tak, aby sme ho celý vyplnili.

  5. 5

    Na banány nalejeme čokoládový krém a opatrne, zľahka ho rovnomerne rozotrieme. Na čokoládový krém budeme ukladať čerstvé umyté jahody a na záver už len posypeme konopnými semienkami.

  6. 6

    Koláč vložíme do chladničky a necháme zachladiť , najlepšie do nasledujúceho dňa, no mohli by stačiť aj 3-4 hodiny.

    Cous-cous koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: