Cous-cous koláč

Autor receptu: jenni

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor, kakao, vydlabaný vanilkový lusk (čiže vnútro – zrniečka z lusku), prilejeme mlieko a vodu a všetko spolu varíme na miernom ohni do zhustnutia.
  2. Uvarenú zmes prelejeme do tortovej okrúhlej formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Formu necháme bokom aby korpus vychladol a počas toho si pripravíme krém.
  3. Na krém si najprv zmiešame v mlieku škrob tak, aby sa celkom rozpustil a aby sme nemali v mlieku hrčky. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a môžeme premixovať mixérom do hladka. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Uvarený hustý krém si odložíme zatiaľ bokom.
  4. Na korpus pôjde ešte banány, ktoré ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska a poukladáme na korpus tak, aby sme ho celý vyplnili.
  5. Na banány nalejeme čokoládový krém a opatrne, zľahka ho rovnomerne rozotrieme. Na čokoládový krém budeme ukladať čerstvé umyté jahody a na záver už len posypeme konopnými semienkami.
  6. Koláč vložíme do chladničky a necháme zachladiť , najlepšie do nasledujúceho dňa, no mohli by stačiť aj 3-4 hodiny.