Cookies

ptroci - fotkaptroci, 18. apríla 2012
Cookies
Foto: ptroci

Recept som získala od kolegynky, ktorá bola na cestách v Kanade. Pri jeho príprave sa fantázii medze nekladú. Môžte použiť rôzne oriešky (vlašské, lieskové...), Zobraziť celý popisRecept som získala od kolegynky, ktorá bola na cestách v Kanade. Pri jeho príprave sa fantázii medze nekladú. Môžte použiť rôzne oriešky (vlašské, lieskové...), semienka (slnečnicové, ľanové), rôzne suché ovocie podľa chuti (brusinky, marhule, slivky...). Ja k múke pridávam 2 PL sekanej pohánky. Na prípravu su jednoduché a rýchle, chutia veľmi dobre a z taniera miznú veľmi rýchlo :)

35
porcií
30-40 minút
príprava
17 minút
na 150-170 °C

Suroviny

2 ks
1,5 dcl (dávam 0,5 dcl oleja a 1 dcl roztopeného masla)
1 ks
2 PL
1,5 dcl
5 dcl
1 ČL
0,5 ČL
1 ČL
100 g (posekaná)




Postup

  1. 1

    Zmiešame cukor s vajíčkamu, pridáme olej (s roztopeným maslom), múku, PDP, sódu, škoricu, čokoládu, med, sušené ovocie, oriešky. Miešame vareškou prípadne rukou, aby sa všetko dobre spojilo.

  2. 2

    Pomocou dvoch lyžíc vykrajujeme "disky" (ja používam, ak nie je čas, pohárik na vaječný koňak, prípadne robím guličky, ktoré roztlačím na placku) v priemere 3-4 cm, o hrúbke 1,5-2 mm. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti 2 cm od seba (pri pečení dosť narastú).

  3. 3

    Pečieme 17 minút (podľa veľkosti a hrúbky cookies), dozlatova pri 150-170°C.

Diskusia k receptu

rulik
trošku sa stratila múka, ale pochopili sme, a vo formách na maffiny by to nešlo,či by to mocno nakyslo a vytieklo?
ptroci
to som ani nepostrehla, že z postupu sa stratila :) Opravím.
Robiť ich vo formičkách na muffiny? Mmm... Ono to má byť ako placatý okrúhly keksík, takže neviem, či forma na muffiny by bola ideálna. Ale vyskúšať môžte. Vytiecť to z nej určite nevytiečie. Cesto zväčší svoj objem pri pečení zhruba o 1/3.
rulik
dík za odpoveď,cesto mi aj svojou variabilitou pripomína cesto na maffiny, skúsim najprv cez formu a potom len tak ako je v recepte, vnúčik bude hodnotiaca porota




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia