Cookie je drobný koláčik, ktorý má pôvod v Amerike a Kanade. Základnými surovinami sú mlieko, vajíčka, múka a cukor. Pripravujú sa v rôznych variáciách, Zobraziť celý popisCookie je drobný koláčik, ktorý má pôvod v Amerike a Kanade. Základnými surovinami sú mlieko, vajíčka, múka a cukor. Pripravujú sa v rôznych variáciách, medzi najobľúbenejšie patria tie s čokoládovými čipsami alebo orieškami.
porcií
príprava
na 170 °C
Foto: Akosatorobi.sk
Postup
-
1
Do misy nasypeme hladkú múku, pridáme čokoládové kúsky, sódu bikarbónu, hnedý cukor, kryštálový cukor, zmäknuté maslo, celé vajíčko, trochu soli, pomarančovú arómu, a kandizované ovocie.
- 2
Všetko spolu dobre premiešame, a vymiesime cesto. Na plech položíme papier na pečenie a z cesta tvarujeme kôpky. Alebo si z cesta urobíme valček, nakrájame kúsky a poukladáme na plech.
- 3
Koláčiky pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skus vo vacsich hypermarketoch, v Kauflande by to mali mat urcite...
Alebo to chcelo parnú rúru/steam oven...