Cookies

psfotovideo
pre Akosatorobi.sk, 7. októbra 2009
http://www.akosatorobi.sk/video/617/Cookies

Cookie je drobný koláčik, ktorý má pôvod v Amerike a Kanade. Základnými surovinami sú mlieko, vajíčka, múka a cukor. Pripravujú sa v rôznych variáciách, Zobraziť celý popisCookie je drobný koláčik, ktorý má pôvod v Amerike a Kanade. Základnými surovinami sú mlieko, vajíčka, múka a cukor. Pripravujú sa v rôznych variáciách, medzi najobľúbenejšie patria tie s čokoládovými čipsami alebo orieškami.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C
Cookies
Foto: Akosatorobi.sk

Suroviny

250 g
1/2 KL
125 g
100 g
100 g
1 ks
1 ks
1 balenie




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme hladkú múku, pridáme čokoládové kúsky, sódu bikarbónu, hnedý cukor, kryštálový cukor, zmäknuté maslo, celé vajíčko, trochu soli, pomarančovú arómu, a kandizované ovocie.

  2. 2

    Všetko spolu dobre premiešame, a vymiesime cesto. Na plech položíme papier na pečenie a z cesta tvarujeme kôpky. Alebo si z cesta urobíme valček, nakrájame kúsky a poukladáme na plech.

  3. 3

    Koláčiky pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
spa
spa
mám niekoľko podobných receptov na cookies a môžem len odporúčať, určite vyskúšam aj tento, bežno robím hneď z dvoch dávok, pretože moja rodina ich miluje
používateľ nemá avatar
pru
pru
mám recept na cookies ale tento je jednoduchší, ešte ma zaujala tá modrá misa-kde sa dá kúpiť?
používateľ nemá avatar
pru
pru
šupnem recept ale nie na kukisky ale na rybu na čínsky spôsob, ja rybu nemusím ale táto je fantastická. A úplne jednoduchá. Ale chcela by som aj s fotopostupom. Takto to bude trocha dlhšie trvať. Ešte raz sa opýtam, na tú misu, som maniak na rôzne kuchynské riady a tá modrá misa ma veľmi zaujala. díky
3199_1271863853 - profilový obrázok
bai
bai
tak som urobila tieto kolaciky,ale musim povedat,ze su neskutocne tvrde,cim to moze byt?Inac chutovo su vyborne.
slavsorcerer
bai@ Možno či by nepomohlo ak by si nastavila rúru na menšiu teplotu?
Alebo to chcelo parnú rúru/steam oven...
redakcia
Pýtala si sa, či to bez toho nepôjde. Odpoveď si dostala, na čo slúži aróma nájdeš na internete.
medviedatko
Aróma do koláčov sa používa len na dochutenie, pokojne by si tam miesto nej mohla nastrúhať umytú pomarančovú, limetkovú alebo citrónovú kôru. Samotná aróma stojí okolo 80 centov a predáva sa v maličkých fľaštičkách, je to však obyčajná chémia, odporúčam z vlastnej skúsenosti tú kôru.
dusky1
1O dkg hladkej múky a 15 dkg ovsených vločiek, stačí 15 min pri 170 stupňoch.
kvetinac
jankaadamka ja si tie cokoladove kusky sama nakrajam z cokolady ;)
kvetinac
Normalne si vezmes cokoladu na varenie a nakrajas nozikom na primerane kusky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia