Foto: zuzkanr
Jednoduchý a výborný perníček :-)
1 pekáč
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160,180 °C
na 160,180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku, práškový cukor, vajcia, kakao, sódu bikarbónu, 3PL džemu a prášok do perníku zmiešame dokopy a rozmixujeme kým nevznikne cesto.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený pekáč a pečieme najskôr 160 stupňov- 25 minút a potom pridáme na 180 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
- 3
Vychladnuté cesto potrieme ľubovoľným džemom ( ja väčšinou používam domáci jahodový, alebo černicový džem).
- 4
V hrnci si rozpustíme čokoládu a Heru a vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na džemuvú vrstvu perníku, ozdobíme, necháme čokoládu stvrdnúť a nakrájame na kocky :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
i ja sa pridám k neveriacim..píšeš:cesto vylejeme na vymastený pekáč...
ako ho môžeš vyliať-ked je tam všetko suché-2 vajíčka a 3PL džemu neurobia z tej masy-tekutú..určite tam ide mlieko..viem..pekávam ho...:-)
máš -krem tej tvrdohlavosti-výnimočnú vlastnosť: čestnosť...
skús požiadať redakciu o úpravu surovín..
Aj ja mám tento recept, naozaj tam chýba mlieko.