Čokoládový likér

katkajano - bez fotkykatkajano, 17. decembra 2011
Čokoládový likér
Foto: katkajano

vyborny na dlhe zimne posedenia s rodinou a kamaratmi

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 gr
1 ks
3 ks -cokolada
50 gr kvalitna
0.5 litra




Postup

  1. 1

    Šlahačku so všetkými čokoládami povaríme na ohni za stáleho miešania, necháme vychladnúť. Potom vlejeme salko, premiešame. Nakoniec pridáme rum a vymiešame do hladka. Ak mate radi hustejší, uvarte salko vo vodnom kúpeli - 2 hodiny.

Diskusia k receptu

zdenkas
Tiež sa naň chystám,bude to moja prvotina,ešte som takýto nerobila,len vajcový.
mamatata2
Joj, toto ma láka a prekrásna fľaša. Dečku máme rovnakú. Skúsim veru, má aj postáť ?
ria389
ja neviem,smotana na varenie alebo šľahačka?podľa mňa to nie je jedno........
nika60
Ako napísala ria389,podľa mňa tam ide šľahačka, skúšala som podľa mojack a výborný likér
anykama
A ten ste už vyskúšali fľaša čierneho piva, 30dkg...cukru a 7 dkg kakaa variť na miernom ohni 20 minút.Po vychladnutí vliať rum podľa toho akú silu likéru chcete mať.Čím dlhšie stoji tým je tuhší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia