Foto: bubelka
Tento koláčik je naozaj čokoládový. Keď som ho urobila, tak mal naozaj úspech a každému chutil :)
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme 150 g posekanej čokolády s maslom a vo vodnom kúpeli roztopíme. Necháme trochu vychladnúť.
- 2
Predhrejeme si rúru na 180 °C. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom.
- 3
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme 60g bielej posekanej čokolády, čokoládovo-maslovú hmotu a spolu spracujeme. Nakoniec vmiešame vajcovo-cukrovú penu a vypracujeme hladké cesto. Okrúhlu alebo štvorcovú formu si vymastíme, vlejeme cesto a pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 4
Zvlášť si roztopíme zvyšné čokolády - bielu a tmavú a koláčik nimi už len cikcakovito ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu