Čokoládový koláč fotorecept

mataliptak - fotkamataliptak, 30. januára 2013

Dnes som robila tento koláčik a bol veeeelmi chutný .... nestihol ani vychladnúť :-D

Suroviny

200 g
250 g
150 g
120 g
5 ks
1 PL
Čokoládová poleva:
80 g
1 PL
1 PL
80 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Čokoládu si s maslom rozpustíme v mikrovlnke ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rozpustenej čokolády pridáme kakao a premiešame ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka si rozdelíme na žltky a bielka ... žltka po jednom zašlaháme k čokoláde ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odvážime si cukor aj múku ... ja som to odvážila spolu aj som to zmiešala a pridala k čokoládovej zmesi ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh a pridáme k hmote ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jemne ho vmiešame ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vylejem na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupnov asi na 30 minút ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený koláčik polejeme čokoládovou polevou ...

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    čokoládovú polevu som robila : maslo , kakao , práš.cukor a mlieko som dala do hrnca a dala na sporák ... všetko spolu dáme variť ale pozor aby nevrelo ... odstavíme z ohna a pridáme jednu plnú polievkovú lyžicu solamylu ... vynikajúca poleva .. :-) dobrú chuť ... :-)

    Čokoládový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elysa
ako stvorený pre mojich synov...
elixir
Čoko to je moje... tiež mám chuť mať to cez víkend na stole, ku kávičke. Mňam. Maťa a ten plech je aký asi veľký? Chcem to upiecť v menšej zapekacej mise, lebo sme len dvaja, tak nech si to môžem prerátať...
mataliptak
@elixir ten plech je velký ale ked to dáš do menšej zapekacej misy tak to nevadí bude aspon vyšší ... lebo to by sa mal povodne piecť v tortovej forme ale kedže nás je vela tak som to urobila takto ... a potom piecť dlhšie asi 40 min... treba si to páratkom odsledovať či je prepečený ... :-) plech je 30x40 moj
tatranka
Toto je teda naozaj čokoládový koláčik.Práve som poobedovala pred chvíľkou a veľmi by sa mi hodil neskôr ku kávičke. Ukladám do KK.
babidka
Cokoladovo - cokoladovy je ako stvoreny pre mna :-) Raz som si "poskladala " kolacik podla mojej chuti a bol podobny tomuto . Mal este plnku .Ako inak - cokoladovu :-) Mne chutil ako ziaden iny , rodinka sa vsak stazovala ze je precokoladovany :-) Tento od teba bude asi "tak-akurat" :-)
3sandra3
joooj,,, čokoládový je vždy ten najsam.... máš ho krásny
soncya
Milá @mataliptak , tak som sa rozhodla tvoj koláčik vyskúšať, a môžem ho len odporučiť! Výborný bol, len som nedala varenú polevu, ale klasickú a pod polevu som natrela pikantný džem z červených ríbezlí. Však posúď sama. :) Ďakujem.


mataliptak
Nooooo teda vyzerá super ... ty ho máš vyšší asi si mala menší plech :-) ale s tým džemom je to dobrý nápad .. nabudúce ho potriem aj ja ... :-) ja dakujem za vyskúšanie .. :-)
soncya
@mataliptak , nemala som ho menší, ja mám 40 x 36 cm, to vieš, tisíc ľudí urobí podľa jedného receptu a bude 1000 x iný... ale bol fakt čokoládový, čo ma potešilo. Použila som čokoládu z K..f....u, tú 52%.Majú ju teraz v akcii za 0,89 e. Takže ešte raz vďaka, bude robený určite častejšie...
mataliptak
@soncya tak to máš pravdu , že to nikdy nebude to isté ... :-D ja tiež používam často tú čokoládu je velmi dobrá a tmavá .. :-)
arabela
A ja že prečo nemá Maťa čas a už je to tu veď ona pečie fotí ale dobre robí :)
bzucko
...akurat mam kolacik v rure tak som velmi zvedava aky bude!
dkdaniela
Maťka,ja som dnes robila tvoj koláčik, bol skutočne čokoládový, ale dosť nízky a to som ho robila na malý plech. chcem sa opýtať, neml by do cesta ísť ešte prášok do pečiva?
mataliptak
@dkdanielka nie nemá ísť do neho PDP ... aj ja som ho mala dosť nízky ale robila som ho na velkom plechu ... tak neviem prečo bol tebe nízky ked si ho robila na malom :-( to mi je lúto , možno to záleží od velkosti vajec alebo neviem potom :-(
ailuj82
Mňam, výborný, jemný, ľahučký, s lekvárom a polevou. Určite budem piecť častejšie. Vďaka za recept :)
slavnicanka
Ja som piekla tento zákusok už druhý krát,prvý raz bez PDP,a bol dosť nízky,a teraz som pridala pol č.l.PDP-a výsledok no paráda pekne vysoký nadýchaný ako má byť.
jana021
No mne sa cesto "zdrclo" po tom, čo som do čokolády s maslom a žĺtkami zamiešala múku a cukor. Tuhé suroviny sa spojili a maslo vyliezlo. Zostala mi tuhá čokoládová hmota v strede medzi rozpusteným maslom a ja neviem čo s tým. Ani opätovné rozpustenie čokolády vo vodnom kúpeli a ani vloženie do chladničky aby maslo opäť stuhlo a dalo sa vmiešať naspäť nepomohlo :( neviem čo som spravila zle, išla som presne podľa receptu :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia