Čokoládový cheesecake fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 9. mája 2016
Čokoládový cheesecake (fotorecept)
Foto: 27janka

Cheesecake sa dá urobiť na veľa spôsobov, mám svoje obľúbené. V sobotu večer som skúsila čokoládový, aby sme mali dezert k nedeľnej kávičke.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
Krém:
250 g
250 g
3 ks
80 g
200 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslové keksy podrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Hmotu natlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na 10 minút.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým je korpus v rúre, pripravíme si suroviny na krém.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv si vyšľaháme tvaroh, mascarpone, cukor a vajíčka a rozdelíme do dvoch nádob.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po desiatich minútach vyberieme korpus z rúry. Vo vodnom kúpeli si zohrejeme polovicu šľahačkovej smotany, pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu za stáleho miešania počkáme kým sa roztopí. Roztopenú hmotu si odložíme a miešame aby vychladla. 2 lyžice si odložte na záverečné ozdobenie.

  5. 5

    Vychladnutú hmotu s horkou čokoládou zmiešame s polovicou tvarohového krému a natrieme na korpus.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vodného kúpeľa si dáme druhú časť šľahačkovej smotany, pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí, keď vychladne zmiešame s druhou polovicou krému a opatrne po lyžiciach dávame na tmavú plnku.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokúsila som sa ozdobiť tmavou čokoládou, ktorú som nechala. Lyžicou opatrne lejeme v pravidelných kruhoch čokoládu, špáratkom točivými pohybmi vytvárame pekný vzor. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C na 45 - 50 minút, je dobré po upečení nechať cheesecake nechať aspoň 10 minút v pootvorenej rúre.

    Čokoládový cheesecake (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Najviac sa mi páči tá plnka, iste je aj chutná......len nevidím tú tmavú časť, č.5 aj 6 je plnka biela. Ale viem si predstaviť, aké to je. Aj tá čokoozdoba je pekná.
haji
@27Janka málem mi recept unikl, vypadá moc dobře a jistě je chutný. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopila postup. Jen pro pořádek - zapečeme korpus, pak připravímea naneseme tmavý krém, na něj naneseme světlý krém, nazdobíme a pečeme po druhé. Uf, dnes mám delší zapalování.
27janka
@Haji (10.5.2016 20:00)

Haji, upečený korpus rozrežeme po dĺžke na 3 časti, prvý kus som potrela džemom malinovým a potom natrela krém, na to druhý kus korpusu potrieť krémom a dať ananás, položiť tretí kus korpusu dať zvyšný krém a ozdobiť. Ja to robím často a postup som napísala možno nie celkom zreteľne.....
27janka
@Haji (10.5.2016 20:00)

prepáč, teraz som ja písala o inom, správne si to pochopila, na obrázku pri fotopostupe, je ten rozdiel vo farbe tmavej a svetlej čokolády slabo viditeľný, keď to stuhlo, tmavá čokoláda so šľahačkou bola výraznejšia.....
27janka
@Evanaaa (10.5.2016 17:31)

ďakujem, keď som robila foto recept, plnka bola teplá na obrázku ten rozdiel medzi tmavou a svetlou plnkou nie je výrazný, keď koláčik stuhol bolo to výraznejšie....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia