Foto: 27janka
Cheesecake sa dá urobiť na veľa spôsobov, mám svoje obľúbené. V sobotu večer som skúsila čokoládový, aby sme mali dezert k nedeľnej kávičke.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Maslové keksy podrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Hmotu natlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na 10 minút.
-
2
Kým je korpus v rúre, pripravíme si suroviny na krém.
-
3
Najprv si vyšľaháme tvaroh, mascarpone, cukor a vajíčka a rozdelíme do dvoch nádob.
-
4
Po desiatich minútach vyberieme korpus z rúry. Vo vodnom kúpeli si zohrejeme polovicu šľahačkovej smotany, pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu za stáleho miešania počkáme kým sa roztopí. Roztopenú hmotu si odložíme a miešame aby vychladla. 2 lyžice si odložte na záverečné ozdobenie.
- 5
Vychladnutú hmotu s horkou čokoládou zmiešame s polovicou tvarohového krému a natrieme na korpus.
- 6
Do vodného kúpeľa si dáme druhú časť šľahačkovej smotany, pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí, keď vychladne zmiešame s druhou polovicou krému a opatrne po lyžiciach dávame na tmavú plnku.
- 7
Pokúsila som sa ozdobiť tmavou čokoládou, ktorú som nechala. Lyžicou opatrne lejeme v pravidelných kruhoch čokoládu, špáratkom točivými pohybmi vytvárame pekný vzor. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C na 45 - 50 minút, je dobré po upečení nechať cheesecake nechať aspoň 10 minút v pootvorenej rúre.
- 5
ďakujem, chcela som vyskúšať niečo nové a podarilo sa
ďakujem, trochu som sa pohrala s tou ozdobou
Haji, upečený korpus rozrežeme po dĺžke na 3 časti, prvý kus som potrela džemom malinovým a potom natrela krém, na to druhý kus korpusu potrieť krémom a dať ananás, položiť tretí kus korpusu dať zvyšný krém a ozdobiť. Ja to robím často a postup som napísala možno nie celkom zreteľne.....
prepáč, teraz som ja písala o inom, správne si to pochopila, na obrázku pri fotopostupe, je ten rozdiel vo farbe tmavej a svetlej čokolády slabo viditeľný, keď to stuhlo, tmavá čokoláda so šľahačkou bola výraznejšia.....
ďakujem, keď som robila foto recept, plnka bola teplá na obrázku ten rozdiel medzi tmavou a svetlou plnkou nie je výrazný, keď koláčik stuhol bolo to výraznejšie....