Čokoládový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Cheesecake sa dá urobiť na veľa spôsobov, mám svoje obľúbené. V sobotu večer som skúsila čokoládový, aby sme mali dezert k nedeľnej kávičke.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Maslové keksy podrvíme a premiešame s roztopeným maslom. Hmotu natlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 170 °C na 10 minút.
  2. Kým je korpus v rúre, pripravíme si suroviny na krém.
  3. Najprv si vyšľaháme tvaroh, mascarpone, cukor a vajíčka a rozdelíme do dvoch nádob.
  4. Po desiatich minútach vyberieme korpus z rúry. Vo vodnom kúpeli si zohrejeme polovicu šľahačkovej smotany, pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu za stáleho miešania počkáme kým sa roztopí. Roztopenú hmotu si odložíme a miešame aby vychladla. 2 lyžice si odložte na záverečné ozdobenie.
  5. Vychladnutú hmotu s horkou čokoládou zmiešame s polovicou tvarohového krému a natrieme na korpus.
  6. Do vodného kúpeľa si dáme druhú časť šľahačkovej smotany, pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí, keď vychladne zmiešame s druhou polovicou krému a opatrne po lyžiciach dávame na tmavú plnku.
  7. Pokúsila som sa ozdobiť tmavou čokoládou, ktorú som nechala. Lyžicou opatrne lejeme v pravidelných kruhoch čokoládu, špáratkom točivými pohybmi vytvárame pekný vzor. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C na 45 - 50 minút, je dobré po upečení nechať cheesecake nechať aspoň 10 minút v pootvorenej rúre.