Čokoládový cheesecake
Autor receptu: akcenicul
Čokoládovo čokoládový ... :)
30 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Venčeky zomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do okrúhlej formy a dáme predpiecť na 10 minút do rúry predhriatej na 170 °C.
- Čokoládu roztopíme nad parou, necháme mierne vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame mascarpone, čokoládu a nakoniec vyšľahanú smotanu. Hmotu rovnomerne rozotrieme na sušienkový korpus a pečieme v elektrickej rúre 50 minút. Pri pečení ešte vložíme do rúry plech s vodou, aby sa nám koláč nevysušil.
Upečený cheesecake je mierne trasľavý, čo je neklamný znak toho, že sa podaril :)
- Nad parou necháme rozpustiť Nutellu, maslo a smotanu na šľahanie. Polevu následne natrieme na vychladený cheesecake a podľa chuti ozdobíme ovocím.