Foto: adkas
V praci mame taky zvyk, ze na narodeniny kazda prinesie nejaky zakusok. Uz si vsetci zvykli, ze ja nosim doma pecene (homemade cake):). Zobraziť celý popis V praci mame taky zvyk, ze na narodeniny kazda prinesie nejaky zakusok. Uz si vsetci zvykli, ze ja nosim doma pecene (homemade cake):). Takze minuly rok toto bol moj narodeninovy zakusok:). Anglicania si ho nevedeli vynachvalit:). Zakusok skvele chuti najma dobre vychladeny z chladnicky. Nie je presladeny a cokoladovo-smotanova poleva na vrchu je absolutne spicova:) Je to recept uz starsieho data, ale je taky vyborny, ze rozhodne stoji za vyskusanie.
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 pohár |
|
1/2 pohára |
|
2 poháre |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1 pohár |
|
1 a 1/2 KL |
|
|
|
Krem: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
10 PL |
|
500 g |
|
250 g |
|
|
|
Poleva: | |
150 g |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
cele vajcia vyslahame, ked zbeleju pridame cukor a dalej slahame. Pridame mlieko, preslahame. Pridame olej, preslahame. Pridame muku zmiesanu s praskom do peciva a premiesame.
-
2
Dve tretiny cesta vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech ( rozmer 30x40) . Do jednej tretiny cesta, ktore ostalo v miske primiesame preosiate kakao, premiesame. Polejem nim zlte cesto krizom-krazom. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C cca 20 minut. Upecene cesto nechame vychladnut.
-
3
Vo vacsom hrnci ( budem tam pridavat aj maslo aj tvaroh) v mlieku rozslahame puding a cukor. Za staleho miesania uvarime husty puding. Este do horuceho pudingu vmiesame zmaknute maslo. Preslahame mixerom, nech sa hmoty spoja.
-
4
Pridame tvarohy a opat dobre preslahame, kym vznikne pekny, hladky krem. Dochutime roumom, prip. rumovou esenciou.
-
5
Nanesieme ho na vychladnutu piskotu, rozotrieme a odlozime do chadnicky, aby krem dobre stuhol
-
6
Cokoladu nalameme na mensie kusky a vo vacsej mise, za staleho miesania , ju rozpustime nad parou. Stiahneme z pary a vmiesame do cokolady 2 kysle smotany.
-
7
Nanesieme na pudingovy krem. opat vratime este do chladnicky, aby sa zakusok dobre schladil.
-
8
Vrch mozeme ozdobit napr, coko hoblinkami, kuskami cokolady...
-
9
A potom si uz len pochutnavame na tomto na pripravu nenarocnom, chutovo skvelom zakusku:)
-
10
Dobru chut a skvely chutovy zazitok!
Diskusia k receptu