Čokoládovo-tvarohový zakusok (fotorecept)

Autor receptu: adkas

V praci mame taky zvyk, ze na narodeniny kazda prinesie nejaky zakusok. Uz si vsetci zvykli, ze ja nosim doma pecene (homemade cake):). Takze minuly rok toto bol moj narodeninovy zakusok:). Anglicania si ho nevedeli vynachvalit:). Zakusok skvele chuti najma dobre vychladeny z chladnicky. Nie je presladeny a cokoladovo-smotanova poleva na vrchu je absolutne spicova:) Je to recept uz starsieho data, ale je taky vyborny, ze rozhodne stoji za vyskusanie.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. cele vajcia vyslahame, ked zbeleju pridame cukor a dalej slahame. Pridame mlieko, preslahame. Pridame olej, preslahame. Pridame muku zmiesanu s praskom do peciva a premiesame.
  2. Dve tretiny cesta vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech ( rozmer 30x40) . Do jednej tretiny cesta, ktore ostalo v miske primiesame preosiate kakao, premiesame. Polejem nim zlte cesto krizom-krazom. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C cca 20 minut. Upecene cesto nechame vychladnut.
  3. Vo vacsom hrnci ( budem tam pridavat aj maslo aj tvaroh) v mlieku rozslahame puding a cukor. Za staleho miesania uvarime husty puding. Este do horuceho pudingu vmiesame zmaknute maslo. Preslahame mixerom, nech sa hmoty spoja.
  4. Pridame tvarohy a opat dobre preslahame, kym vznikne pekny, hladky krem. Dochutime roumom, prip. rumovou esenciou.
  5. Nanesieme ho na vychladnutu piskotu, rozotrieme a odlozime do chadnicky, aby krem dobre stuhol
  6. Cokoladu nalameme na mensie kusky a vo vacsej mise, za staleho miesania , ju rozpustime nad parou. Stiahneme z pary a vmiesame do cokolady 2 kysle smotany.
  7. Nanesieme na pudingovy krem. opat vratime este do chladnicky, aby sa zakusok dobre schladil.
  8. Vrch mozeme ozdobit napr, coko hoblinkami, kuskami cokolady...
  9. A potom si uz len pochutnavame na tomto na pripravu nenarocnom, chutovo skvelom zakusku:)
  10. Dobru chut a skvely chutovy zazitok!