Foto: slavka2012
Kombinácia horkastej kakaovej chuti cesta so sladkým a zároveň kyslastým lemon curdom vo vnútri, ktorý som tentoraz pripravila podla receptu z Varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/lemon-curd-fotorecept/9448-recept.html, Zobraziť celý popisKombinácia horkastej kakaovej chuti cesta so sladkým a zároveň kyslastým lemon curdom vo vnútri, ktorý som tentoraz pripravila podla receptu z Varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/lemon-curd-fotorecept/9448-recept.html, nás naozaj príjemne prekvapila a osladila nám prvomájové popoludnie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Ako kypriaci prášok už dlhší čas používam prírodný vínny kameň, ktorý občas dostať v drogérii DM alebo sa dá kúpiť v Rakúsku.
-
2
V jednej miske zmiešame všetky suché suroviny, teda cukor, múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
-
3
V druhej miske vyšľaháme vajíčka, mlieko a rozpustené maslo.
-
4
Do suchých zložiek cesta postupne vmiešame zmes tekutých ingrediencií a dôkladne premiešame. Odporúčam s vajcami vymiešať najskôr iba 2 dl mlieka a potom podľa hustoty cesta mlieko radšej pridávať. Ja som tentoraz mala cesto prihusté a tak som pridala ešte asi 0,5 dl mlieka navyše.
-
5
Do muffinových formičiek, vyložených farebnými papierovými košíčkami dáme najskôr po jednej kopcovej čajovej lyžičke cesta, na vrstvu cesta umiestnime za čajovú lyžičku domáceho lemon curdu, navrch opäť za lyžičku čokoládového cest a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút. Ja som sa dnes veľmi ponáhľala a zabudla som odfotiť muffiny pred pečením i na plechu po vytiahnutí z rúry.
-
6
Hotové muffiny su naozaj výborné, i keď z niektorých počas pečenia lemon curd trochu vytiekol. Myslím, že na tent účel sa lepšie hodí citrónové maslo podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/male-kokosove-babovky-plnene-citronovym-masl/26676-recept.html, ktoré bolo aspoň v mojom prípade hustejšie.
Diskusia k receptu