Čokoládové muffiny plnené lemon curdom

Autor receptu: slavka2012

Kombinácia horkastej kakaovej chuti cesta so sladkým a zároveň kyslastým lemon curdom vo vnútri, ktorý som tentoraz pripravila podla receptu z Varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/lemon-curd-fotorecept/9448-recept.html, nás naozaj príjemne prekvapila a osladila nám prvomájové popoludnie.

24
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Ako kypriaci prášok už dlhší čas používam prírodný vínny kameň, ktorý občas dostať v drogérii DM alebo sa dá kúpiť v Rakúsku.
  2. V jednej miske zmiešame všetky suché suroviny, teda cukor, múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
  3. V druhej miske vyšľaháme vajíčka, mlieko a rozpustené maslo.
  4. Do suchých zložiek cesta postupne vmiešame zmes tekutých ingrediencií a dôkladne premiešame. Odporúčam s vajcami vymiešať najskôr iba 2 dl mlieka a potom podľa hustoty cesta mlieko radšej pridávať. Ja som tentoraz mala cesto prihusté a tak som pridala ešte asi 0,5 dl mlieka navyše.
  5. Do muffinových formičiek, vyložených farebnými papierovými košíčkami dáme najskôr po jednej kopcovej čajovej lyžičke cesta, na vrstvu cesta umiestnime za čajovú lyžičku domáceho lemon curdu, navrch opäť za lyžičku čokoládového cest a dáme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút. Ja som sa dnes veľmi ponáhľala a zabudla som odfotiť muffiny pred pečením i na plechu po vytiahnutí z rúry.
  6. Hotové muffiny su naozaj výborné, i keď z niektorých počas pečenia lemon curd trochu vytiekol. Myslím, že na tent účel sa lepšie hodí citrónové maslo podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/male-kokosove-babovky-plnene-citronovym-masl/26676-recept.html, ktoré bolo aspoň v mojom prípade hustejšie.