Čokoládové lazane s kávovým parfait

Autor receptu: redakcia

Káva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k nemu pristupovať ako v laboratóriu.

4
porcie
40 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z troch druhov čokolád pripravíme čokoládové pláty. Smotanu s vanilkovým strukom zohrejeme a schladíme. Vyšľaháme dotuha.
  2. Štyri žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kávu a vmiešame do smotany. Vznikne krém, ktorý nastriekame na pláty z čokolády a ozdobíme ovocím.
  3. Vanilkový krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru, sektu, vanilky a rozpusteného masla. Miešame do hustej konzistencie.