Čokoládové lazane s kávovým parfait
Autor receptu: redakcia
Káva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie v hrncoch je však mimoriadne náročné a treba k nemu pristupovať ako v laboratóriu.
4 porcie |
40 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z troch druhov čokolád pripravíme čokoládové pláty. Smotanu s vanilkovým strukom zohrejeme a schladíme. Vyšľaháme dotuha.
- Štyri žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kávu a vmiešame do smotany. Vznikne krém, ktorý nastriekame na pláty z čokolády a ozdobíme ovocím.
- Vanilkový krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru, sektu, vanilky a rozpusteného masla. Miešame do hustej konzistencie.