Foto: mariaklara
Recept mám od jednej mojej známej. Skoro vždy si napíšem aj meno od koho recept mám, lebo ak sa mi nebodaj nevydarí, viem na Zobraziť celý popisRecept mám od jednej mojej známej. Skoro vždy si napíšem aj meno od koho recept mám, lebo ak sa mi nebodaj nevydarí, viem na koho mám " hromžiť ". Pri tomto recepte nebol dôvod.
príprava
na 130-150 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme, navážime všetky suroviny.
- 2
Do misky si dáme múku, cukor, Palmarín, orechy, vanil. cukor.
- 3
Nesmieme zabudnúť na ostatné, ako kakao, citr. kôru, škoricu.
- 4
Zmiesime a vypracujeme cesto, odložíme do chladu asi na 1 hod.
- 5
Potom cesto rozgúľame asi na 4 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska.
- 6
Pečieme na suchom plechu, veľmi opatrne do bleda.
- 7
Upečené zlepujeme lekvárom.
- 8
Vrch omáčame do čok. polevy a môžeme rôzne prizdobiť, napr. farebnými guličkami.
- 9
Alebo na ešte riedku čok. polevu kvapneme rozpustenú bielu čokoládu a rozotrieme špáradkom do strán, aby nám vznikla hviezdička alebo vločka.
- 10
Môžeme robiť aj dva druhy koliesok, jedny s otvorom v strede, tie budú na vrchu a druhé bez otvoru, tie budú na spodku. Plníme lekvárom, opatrne omočíme do čokolády, ale aby nám nestiekla do stredu.
- 11
Z marcipánu si urobíme malé lístky- cezmíny a guličky pre vianočnú atmosféru. Lístky a gulôčky vkladáme do stredu, kde sme dávali trochu viac lekváru. Tu sa prejavila moja dcéra, ktorá sa pohrala s vykrajovaním lístočkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Voľakedy som deťom dala pred Vianocami škatuľu s mojimi, maminými a babkinými receptami aby vybrali ktoré koláčiky upečieme na Vianoce. Takže teraz budú vnúčatá klikať a klikať a klikať ........ lebo babka prešla od škatule k notbuku.
cokoladou,
Hodne zdravia a stastia v 2013 tom roku
@mariakiara
Krásny a šťastný nový rok vela zdravia tebe a tvojej celej rodinke