Čokoládové kolieska od Ivetky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mám od jednej mojej známej. Skoro vždy si napíšem aj meno od koho recept mám, lebo ak sa mi nebodaj nevydarí, viem na koho mám " hromžiť ". Pri tomto recepte nebol dôvod.
5-10 minút príprava |
15-25 minút na 130-150 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme, navážime všetky suroviny.
- Do misky si dáme múku, cukor, Palmarín, orechy, vanil. cukor.
- Nesmieme zabudnúť na ostatné, ako kakao, citr. kôru, škoricu.
- Zmiesime a vypracujeme cesto, odložíme do chladu asi na 1 hod.
- Potom cesto rozgúľame asi na 4 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska.
- Pečieme na suchom plechu, veľmi opatrne do bleda.
- Upečené zlepujeme lekvárom.
- Vrch omáčame do čok. polevy a môžeme rôzne prizdobiť, napr. farebnými guličkami.
- Alebo na ešte riedku čok. polevu kvapneme rozpustenú bielu čokoládu a rozotrieme špáradkom do strán, aby nám vznikla hviezdička alebo vločka.
- Môžeme robiť aj dva druhy koliesok, jedny s otvorom v strede, tie budú na vrchu a druhé bez otvoru, tie budú na spodku. Plníme lekvárom, opatrne omočíme do čokolády, ale aby nám nestiekla do stredu.
- Z marcipánu si urobíme malé lístky- cezmíny a guličky pre vianočnú atmosféru. Lístky a gulôčky vkladáme do stredu, kde sme dávali trochu viac lekváru. Tu sa prejavila moja dcéra, ktorá sa pohrala s vykrajovaním lístočkov.