Čokoládové kocky s orechami

Autor receptu: aszabka

Tento recept mám ani neviem, z akého časopisu. Pôvodne je s mandľami, ale my máme radi orechy, tak som si ho upravila. Čas od času ho upečiem, je plný čokolády, bielej aj tmavej, v ceste a na povrchu..Zatiaľ mi ho len chválili, veď ochutnajte i Vy (:

20
porcií
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Maslo, žĺtky a práškový cukor spolu vymiešame. Prilejeme smotanu, bielu čokoládu posekanú na kúsky. Pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom striedavo so snehom z bielkov a zamiešame. Nájdeme si medzi tým chvíľku na zapnutie a nastavenie rúry na 170 stupňov.
  2. Cesto rozotrieme na malý plech, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Na vrch cesta nasypeme orechy a posekanú čokoládu na varenie a na záver posypeme kryštálovým cukrom.
  3. Pečieme asi 40 až 50 minút, no mne sa ešte nikdy nepodarilo piecť tento koláč tak dlho. Vychádza mi to vždy na 30 minút. Keď je koláč upečený a vychladnutý, pokrájame ho na kocky a pri koštovaní dávame pozor, aby i ostatným ostalo ((: vyzerá rozmrvene, ale je božský..