Foto: bambulka368
Tento recept som našla na internete v jednom nemenovanom slovenskom časopise. Trošku som ho poupravila, niečo pridala a tu je výsledok :) pôvodný je Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete v jednom nemenovanom slovenskom časopise. Trošku som ho poupravila, niečo pridala a tu je výsledok :) pôvodný je z jedného cesta rozdeleného na polovicu, lenže my sme papkáči tak som upiekla 2 cestá :) ale tento recept sem vložím ako originál (čiže cesto, ktoré si dáte na polovicu... kto bude chcieť koláčik na celý plech musí si suroviny zdvojnásobiť - chápeme sa nie? :D)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V jednej miske si vymiešame maslo so 100g práškového cukru, vanilínovým cukrom a 4 žĺtkami dopenista. Ja som to mixovala mixérom, bolo to o dosť rýchlejšie. V druhej miske si vyšľaháme 4 bielky so zvyšným práškovým cukrom.
- 2
Sneh z bielkov zmiešame so žĺtkovou zmesou. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a spravíme hustejšie piškótové cesto, ktoré vylejeme (teda skôr vložíme, veľmi sa teda nelialo :D) na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 20-25 minút pri 180°C.
- 3
Keď cesto vychladne, prerežeme ho na polovicu, jedno cesto potrieme jahodovým džemom, poukladáme na plátky nakrájané jahody a prikryjeme druhým cestom. Trochu zaťažíme. Nakoniec polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou (ja som ešte dozdobila bielou čokoládou). Dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť, pokrájame na kocky a môžeme podávať. Dobru chuť :)
- 4
Tip na zdobenie pre @elixir :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zdenka1009 dopisane