Čokoládové kocky s jahodami

bambulka368 - fotkabambulka368, 19. mája 2013

Tento recept som našla na internete v jednom nemenovanom slovenskom časopise. Trošku som ho poupravila, niečo pridala a tu je výsledok :) pôvodný je Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete v jednom nemenovanom slovenskom časopise. Trošku som ho poupravila, niečo pridala a tu je výsledok :) pôvodný je z jedného cesta rozdeleného na polovicu, lenže my sme papkáči tak som upiekla 2 cestá :) ale tento recept sem vložím ako originál (čiže cesto, ktoré si dáte na polovicu... kto bude chcieť koláčik na celý plech musí si suroviny zdvojnásobiť - chápeme sa nie? :D)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
200 g
1 ks
2 PL
4 ks
150 g
1 ČL
Poleva:




Postup

  1. 1

    V jednej miske si vymiešame maslo so 100g práškového cukru, vanilínovým cukrom a 4 žĺtkami dopenista. Ja som to mixovala mixérom, bolo to o dosť rýchlejšie. V druhej miske si vyšľaháme 4 bielky so zvyšným práškovým cukrom.

  2. 2

    Sneh z bielkov zmiešame so žĺtkovou zmesou. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a spravíme hustejšie piškótové cesto, ktoré vylejeme (teda skôr vložíme, veľmi sa teda nelialo :D) na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 20-25 minút pri 180°C.

  3. 3

    Keď cesto vychladne, prerežeme ho na polovicu, jedno cesto potrieme jahodovým džemom, poukladáme na plátky nakrájané jahody a prikryjeme druhým cestom. Trochu zaťažíme. Nakoniec polejeme rozpustenou mliečnou čokoládou (ja som ešte dozdobila bielou čokoládou). Dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť, pokrájame na kocky a môžeme podávať. Dobru chuť :)

  4. 4

    Tip na zdobenie pre @elixir :)

    Čokoládové kocky s jahodami - obrázok 4

Diskusia k receptu

stevca
ukladám, krásne a určite aj chutnučkééééé
elixir
Veľmi pekný koláčik... :) Zaujala ma aj tá biela čokoláda na vrchu, čím vytváraš také vzory? Inak toto by som hádam aj mohla zvládnuť :) Uložím do KK.
zdenka1009
Aktuálny koláčik, jahody práve dozrievajú, môže byť ľahučký a svieži...prosím dopísať múku...:-)
gagika
Bambulka, velmi lakavo vyzera tvoj kolacik, ale zabudla si uviest aku muku si nan pouzila a velmi rada vyskusam
bambulka368
@elixir ten vzor som urobila veľmi jednoducho... natrela som čokoládovú polevu a ešte kým bola tepla tak som bielou čokoládou urobila rovne čiary na koláči a špáradlom som cez ne prešla :) jednoduché :)
elixir
Snáď sa mi podarí taký pekný ako Tebe, ďakujem za vysvetlenie. :)
zuzkabluzka
@bambulka365 , musim sa Ti podakovat za tento super rychly recept. Totiz, mame na navsteve francuzov, potrebovala som nieco na rychlo nachystat a Tvoj kolac mi "padol z neba" :))) chutil naozaj vsetkym, velmi si pochvalovali, takze mozem len odporucat :)
tinca
@bambulka368 už obrázok je na zjedenie,krásny zákusok a neodolateľné,vydarené foto,tlieskam:)


bambulka368
ak vám môžem poradiť, tak si lekvár (alebo teda džem) uvarte v troche vody... krásne sa vpije do korpusu a bude perfektne mäkký :)
mimit
Tento recept vyzera nadherne. Skoda, ze moj muz nema velmi rad jahodove kolace. Asi budem musiet pozvat nejaku kamosku na kolac, aby mu nic nezostalo :) ulozen, snad coskoro vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia