Foto: monzet
Je to moja prvá,taká "poriadna" torta.Zatiaľ som robila len také jednoduché,ovocno-želatinové,takže z tejto sa veľmi teším,lebo naozaj všetkým chutila
na 180 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov,vmiešame cukor,postupne žítka,vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Vylejeme do formy s papierom a upečieme..
- 2
Vymiešame mascarpone.(Ja cukor do plnky vôbec nedávam,ale kto má rád sladké môže vmiešať do mascarpone 100-150gr práškového cukru) Nad parou roztopíme čokoládu,postupne ju vmiešame do mascarpone. Vyšľaháme šľahačku(môžme použiť aj stužovač) a pomaly ju vmiešame do čokoládovej hmoty.
- 3
Korpus po vychladnutí rozkrojíme,natrieme krémom,jemne povtláčame maliny(aby si udržali tvar) a opäť dáme krém.Prikryjeme druhou časťou cesta,pritlačíme a celú tortu natrieme krémom a dozdobíme. Necháme stuhnúť a s láskou odvzdáme oslávencovi. A už len-dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskúšam pri najbližšej príležitosti ... koncom augusta ... preto ukladám !!!