Čokoládová torta

monzet - bez fotkymonzet, 25. júla 2010
Čokoládová torta
Foto: monzet

Je to moja prvá,taká "poriadna" torta.Zatiaľ som robila len také jednoduché,ovocno-želatinové,takže z tejto sa veľmi teším,lebo naozaj všetkým chutila

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
180 g
200 g
1/2
1-2 PL
6-7 PL
Plnka:
500 g
500 ml
250 g
150 g
500 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov,vmiešame cukor,postupne žítka,vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Vylejeme do formy s papierom a upečieme..

  2. 2

    Vymiešame mascarpone.(Ja cukor do plnky vôbec nedávam,ale kto má rád sladké môže vmiešať do mascarpone 100-150gr práškového cukru) Nad parou roztopíme čokoládu,postupne ju vmiešame do mascarpone. Vyšľaháme šľahačku(môžme použiť aj stužovač) a pomaly ju vmiešame do čokoládovej hmoty.

  3. 3

    Korpus po vychladnutí rozkrojíme,natrieme krémom,jemne povtláčame maliny(aby si udržali tvar) a opäť dáme krém.Prikryjeme druhou časťou cesta,pritlačíme a celú tortu natrieme krémom a dozdobíme. Necháme stuhnúť a s láskou odvzdáme oslávencovi. A už len-dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alexdidi
Tá musí byť dobrá...je aj pekne "bohatá" plnka a pritom veľmi jednoduchá...
egreska
kráásna a určite aj velmi dobrá..hned by som kusok zbodla..nezostalo ? :-))
babav
Pekna torticka.Mascarpone s cokoladou je pre mna novinka ,urcite vyskusam;-)
klaura
gratulujem oslávencovi ... krásnu tortu dostal ... :)
vyskúšam pri najbližšej príležitosti ... koncom augusta ... preto ukladám !!!
evusik
nato, že je to tvoja prvotina sa ti podarila výborne.... aspoň čo sa vizáže týka... aj mňa zaujala tá plnka, určite je veľmi dobrá :-)
monzet
Ďakujem Vám veľmi pekne.Zabávala som sa s ňou poriadne dlho,ale tak veľmi som chcela,aby aj ako-tak vyzerala.A nakoniec som bola celkom spokojná.A najhlavnejšie bolo,že chutila ozaj všetkým.Tie maliny krém príjemne odľahčili a osviežili.
janger
Tu plnku urcite vyskusam, zda sa vyborna! Torticka je velmi pekna. Co su tie bielo-zelene ozdobky medzi malinami? Zaujimave.
helca103
veru nevidiet že je to Tvoja prva ozajstna,je velmi pekná a určite aj chutna ,vyskúšame buduci mesiac bude priležitosť
monzet
@janger -tie ozdôbky,to je biela čokoláda nastriekaná do tvaru mriežky na alobal a pooomaličky zlúpnutá dole.A ten zelenkavý nádych je len odraz z prestierania z pod torty
zdezda
Peknučká, vydarená tortička :-) a kto mal tých sladkých 18 ? Blahoželám k plnoletosti !
sovka62
Veľmi zaujímavá plnka, pre mňa celkom neznáma. A tortička je naozaj krásna, oslávenec sa iste potešil.
evanaaa
Vedˇje celkom pekná! A na prvý krát. Tiež sa mi páči tá plnka, len je trochu drahá, s tým mascarpone. Ale náhrada by asi nebola ono. A ešte s čokoládou a šľahačkou musí byť ten krém úžasný!
torticka
Monzet, nebývaš ďaleko. Suseda má na rok 50-tku. Mohla by si mi ju upiecť. Ha-ha-ha.
cinkla
Tvoja prva torta a uz taka vydarena ? Tak to Ti gratulujem ! Kvöli tej plnke ju vyskusam. Musi byt strasne dobra. A k tomu ziadny cukor - super !
monzet
:-)) Veru prvá.Ale veľmi-veľmi som sa snažila a chcela.Ešte aj v noci sa mi o torte snívalo,keď som ju plánovala.:-) Verím,že ďalšia sa mi už bude robiť ľahšie.Ďakujem Vám všetkým za komentáre,veľmi ma tešia.@zdezda -oslavovali sme naraz dve čerstvé osemnástky.Slávil syn a aj jeho priateľka.Ešte raz-všetkým Vám ďakujem,a som rada,že sa moje "dielko" páči.
dadaza
vyzerá krásne a musí byť mňam...ale mne robí najväčší problém tá časť receptu: nad parou roztopíme čokoládu,postupne ju vmiešame do mascarpone. Vyšľaháme šľahačku a pomaly ju vmiešame do čokoládovej hmoty. Nikdy neviem, či môžem vmiešať teplú roztopenú čokoládu a detto aj so šľahačkou, či ju môžem vmiešať do teplej čokoládovej hmoty.
pivonka
Teda tá musela byť dobrá. A plnku musím vyskúšať.
jerica
KK , krása ,tvoja plnka je sen , teraz robievam koláče slivkové , máme sliviek , tak robím aj pre deti (proviant) , dnes dozaváram , lebo marhule neboli tak to nahradia slivky. Dnes budem robiť slivkový osúch , ale nedám tvaroh , dám mak s cukrom , robievam aj s orechami ale len keď sú marhule ,aj s jablkami . Robila si s tým tvarohom? Keď áno , ako chutil?
bosorkatt
robila som podobnú a túto istú plnku som kombinovala s banánmi, bolo to vynikajúce, inak krásna tortička :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia