Čokoládová torta s letným ovocím
Autor receptu: redakcia
Čarovanie
s letným ovocím
nepotrebuje žiadnu
mágiu. Plody kríkov
a stromov sú zázračné
samy osebe. Stačí len
trochu kulinárskej
fantázie a nesieme na
stôl dobroty úžasných
farieb, vôní a chutí.
16 porcií |
20 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr pripravíme biskvit. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Keď je
zmes vyšľahaná, prilejeme lyžicu horúcej vody. Vsypeme múku zmiešanú
s práškom do pečiva a s kakaom. Tortovú formu s priemerom
26 – 28 cm vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme zmes. Pečieme
v rúre rozohriatej na 180 °C.
- Medzitým vymiešame v kuchynskom robote mascarpone s vanilkovým
cukrom a medom alebo práškovým cukrom. Čokoládu zohrejeme
v miske nad parou a ešte teplú pomaly za stáleho miešania prilejeme
k mascarponovej hmote. Ak chceme hmotu tuhšiu, dáme do
vody napučať plátok želatíny a v hrnčeku zohrejeme 100 ml smotany.
Keď je želatína napučaná, preložíme ju do teplej, nie horúcej smotany,
zamiešame a celé za stáleho miešania vlejeme do tvarohovej hmoty.
- Kým upečený korpus vychladne, tvarohovú hmotu dáme do chladničky
trochu stuhnúť. Potom korpus vyberieme z formy, obrátime ho
a vrátime späť do formy. Na korpus rozotrieme krém a poukladáme
podľa fantázie ovocie.