Čokoládová torta s letným ovocím

Autor receptu: redakcia

Čarovanie s letným ovocím nepotrebuje žiadnu mágiu. Plody kríkov a stromov sú zázračné samy osebe. Stačí len trochu kulinárskej fantázie a nesieme na stôl dobroty úžasných farieb, vôní a chutí.

16
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme biskvit. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Keď je zmes vyšľahaná, prilejeme lyžicu horúcej vody. Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Tortovú formu s priemerom 26 – 28 cm vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme zmes. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C.
  2. Medzitým vymiešame v kuchynskom robote mascarpone s vanilkovým cukrom a medom alebo práškovým cukrom. Čokoládu zohrejeme v miske nad parou a ešte teplú pomaly za stáleho miešania prilejeme k mascarponovej hmote. Ak chceme hmotu tuhšiu, dáme do vody napučať plátok želatíny a v hrnčeku zohrejeme 100 ml smotany. Keď je želatína napučaná, preložíme ju do teplej, nie horúcej smotany, zamiešame a celé za stáleho miešania vlejeme do tvarohovej hmoty.
  3. Kým upečený korpus vychladne, tvarohovú hmotu dáme do chladničky trochu stuhnúť. Potom korpus vyberieme z formy, obrátime ho a vrátime späť do formy. Na korpus rozotrieme krém a poukladáme podľa fantázie ovocie.