Čokoládová torta s jahodami a čerešňami

debnickovababicka - bez fotkydebnickovababicka, 20. júna 2015

Už dlho som chcela piecť tortu. A konečne som si na to našla čas. Ešteže včera pršalo :) Recept Debnička od babičky.

8
porcií
120 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
5 ks
150 ml
300 g
100 g
1 ČL
50 g podrvené
600 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vymastíme tortovú formu (25cm).

  2. 2

    Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme. Postupne pridávame vajíčka. Prilejeme biely jogurt.

  3. 3

    Múku, kakao, mleté mandle a kypriaci prášok prisypeme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme okolo 60-90 minút.

  4. 4

    Mascarpone si zmiešame s práškovým cukrom podľa potreby. PO upečení necháme tortu vychladnúť a rozrežeme na dva pláty. Spodný potrieme jahodovým džemom, rozotrieme mascarpone a poukladáme striedavo odkôstkované čerešne a jahody. Položíme vrchnú vrstvu cesta, ozdobíme s mascarpone a čerešňami.

Recept je zaradený do kategórií:
Desiata, Dezerty, Na sladko, Torty, Letné, Pečené

Diskusia k receptu