Čokoládová torta s jahodami a čerešňami
Autor receptu: debnickovababicka
Už dlho som chcela piecť tortu. A konečne som si na to našla čas. Ešteže včera pršalo :)
Recept Debnička od babičky.
8 porcií |
120 minút príprava |
60-90 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vymastíme tortovú formu (25cm).
- Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme. Postupne pridávame vajíčka. Prilejeme biely jogurt.
- Múku, kakao, mleté mandle a kypriaci prášok prisypeme do zmesi. Všetko spolu premiešame.
Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme okolo 60-90 minút.
- Mascarpone si zmiešame s práškovým cukrom podľa potreby.
PO upečení necháme tortu vychladnúť a rozrežeme na dva pláty. Spodný potrieme jahodovým džemom, rozotrieme mascarpone a poukladáme striedavo odkôstkované čerešne a jahody. Položíme vrchnú vrstvu cesta, ozdobíme s mascarpone a čerešňami.