Čokoládová torta s jahodami a čerešňami

Autor receptu: debnickovababicka

Už dlho som chcela piecť tortu. A konečne som si na to našla čas. Ešteže včera pršalo :) Recept Debnička od babičky.

8
porcií
120 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vymastíme tortovú formu (25cm).
  2. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme. Postupne pridávame vajíčka. Prilejeme biely jogurt.
  3. Múku, kakao, mleté mandle a kypriaci prášok prisypeme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme okolo 60-90 minút.
  4. Mascarpone si zmiešame s práškovým cukrom podľa potreby. PO upečení necháme tortu vychladnúť a rozrežeme na dva pláty. Spodný potrieme jahodovým džemom, rozotrieme mascarpone a poukladáme striedavo odkôstkované čerešne a jahody. Položíme vrchnú vrstvu cesta, ozdobíme s mascarpone a čerešňami.