Veľmi chutná poleva, taká krémová, vlastne len navrchu sa urobí akoby taká chrumkavá kôra... u nás ju majú radi hlavne na perníkových - hrnčekových typoch koláčov - napr. na cuketovom, jablkovom (strúhané idú do cesta), na koláči z kyslého mlieka... a tiež ju poznám od starej mamy, mamina už robila klasickú čokoládovú... Ja ešte robím aj tak, že zvarím 2 lyžice práškového cukru a 4 lyžice vody, do horúceho rozlámem 100-150 g čokolády na varenie a metličkou dohladka vymiešam a natriem na koláč... samozrejme pod tieto polevy vždy ešte na horúci koláč natriem pikantnejší lekvár :-) a môže sa maškrtiť...ako deti sme sa vždy tešili, keď zostalo na vylizovanie :-) a to zostalo vždy :)))))))
raz sa nám stalo ked sme robili šuhajdy že sa nám minula čokoláda na varenie a svokra spravila takúto. Je pravda že celkom tie šuhajdy nestuhli ale zjedli sa ako prvé a každý chcel len tieto :D
prekvapeni.vlasta.cz/diskuze/recepty-3/?page=1&forum_pol...