Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládová pena

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 24. apríla 2021
Čokoládová pena
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

600 ml
2 PL
100 g
150 g
Na ozdobu:
 (nesolené)




Postup

  1. 1

    Obidva druhy čokolády zvlášť roztopíme nad parou. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Šľahačku rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej šľahačky vmiešame roztopenú vlažnú horkú čokoládu, do druhej bielu čokoládu.

  2. 2

    Tmavú a bielu čokoládovú penu rozdelíme pomocou cukrárenských vrecúšok do pohárov (z uvedeného množstva vyjde približne 10 pohárov s objemom 120 ml).

  3. 3

    Ozdobíme napríklad nasekanými pistáciami a čučoriedkami.

Diskusia k receptu