Čokoládová láva a jej zdravšia jablková verzia

natali - fotkanatali, 22. marca 2013
Čokoládová láva a jej zdravšia jablková verzia
Foto: natali

výborné čokoládové minitortičky pre čokoholikov, najmä tých, ktorí nemajú čas paplať sa so zákuskami a ich zdravšia verzia s jabĺčkami a ovsenými vločkami. čo Zobraziť celý popisvýborné čokoládové minitortičky pre čokoholikov, najmä tých, ktorí nemajú čas paplať sa so zákuskami a ich zdravšia verzia s jabĺčkami a ovsenými vločkami. čo dodať? nech si každý vyberie podľa gusta :)

Suroviny

Čokoládové suflé - cesto:
3 ks
70 g
60 g
120 g
125 g
Jablkové suflé - cesto:
1 ks
70 g
1 PL
1 ČL
2 PL
2 PL
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    čokoládové suflé - celé vajcia vymiešame s cukrom do penista. potom pridáme postupne múku a zmäknuté maslo. všetko dobre vymiešame. čokoládu si rozpustíme a zmiešame so zmesou. keramické formičky potrieme olejom a vysypeme kakaom, a vložíme ich asi na 5 min. do chladničky. potom ich naplníme asi do 3/4 a pečieme cca 20 minút.

    Čokoládová láva a jej zdravšia jablková verzia - obrázok 1
  2. 2

    jablkové suflé - ovsené vločky si opražíme na rozpustenom masle. potom pridáme trstinový cukor a ešte chvíľu opečieme, kým nám začne karamelizovať. odstavíme z ohňa. žĺtok vymiešame do penista s citrónovou kôrou, medom a štipkou škorice. pridáme ovsené vločky, ktoré sme si vopred pripravili, premiešame. jablko si ošúpeme a nakrájame na drobné kocky, tiež pridáme do zmesi. z bielka a kryštálového cukru si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkovou zmesou. formičky si potrieme olejom a vysypeme múkou a na spodok nasypeme trochu posekaných mandlí, alebo orieškov.plníme ich rovnako do 3/4 a pečieme 20-25 minút.

    Čokoládová láva a jej zdravšia jablková verzia - obrázok 2
  3. 3

    podávame so šľahačkou, alebo zmrzkou a môžeme papať :) dobrú chuť!

    Čokoládová láva a jej zdravšia jablková verzia - obrázok 3

Diskusia k receptu

babidka
Cokoladovu verziu poznam :-) ....ako inak , ved som znama cokoholicka :-))) Ale ta "zdravsia" je pre mna nieco uplne nove ...a zaujimave . Neostava nic ine , iba urobit a ochutnat !
ankabanka
ja mozem v kazdej podobe a pre mojich cukrovkarovych priatelov tie s nahradkami duzin a inych prisad su tiez uplne v pohode a naviac rychle pohostenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia