Čokoládová dobrota

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 27. novembra 2013
Čokoládová dobrota
Foto: droetker

Komerčný recept

35 minút
príprava
20 minút
na 170/190 °C

Suroviny

Na cesto a náplň:
6 ks
150 g
150 g
200 g
1 PL vrchovaté
Na potretie:
1 bal.
150 ml
1 bal.
4 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta šľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka šľaháme do krémovej konzistencie. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu.

  2. 2

    Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie. Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre.<br /> <br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3-4<br /> <br /> Doba pečenia: asi 20 minút<br />

  3. 3

    Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú polovicu čokoládového krému a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

  4. 4

    Na potretie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku s mliekom, vanilínový cukor a vaječným likérom dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky, potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a podávame.

Diskusia k receptu

ocko
uz je v KK a na vianoce upeciem mam rada taketo jednoduche ale dobre veci dakujem
jozka2
tento kplacik vyzera super na entu,mam rada taketo kolaciky a hlavne ich ozdoba.
evanaaa
Krásne vyzerá ten rez a aj zvláštny postup, keď sa polovica cesta upečie a druhá sa pridá surová, vlastne ani nie, ak sa vajíčka vyšľahajú nad parou, tak dúfam, že neuškodia, ako keby boli len tak vymiešané, klasicky. A zdá sa byť jednoduchá nie moc prácna.
root
Šľahačka v prášku Dr. Oetker je neprekonateľná, jej chuť je jedinečná - ako pena na holenie.