Čokoládová dobrota
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 170/190 °C
Suroviny
Na cesto a náplň: | |
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 PL vrchovaté |
|
Na potretie: | |
1 bal. |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta šľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka šľaháme do krémovej konzistencie. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu.
- 2
Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie. Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre.<br /> <br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3-4<br /> <br /> Doba pečenia: asi 20 minút<br />
- 3
Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú polovicu čokoládového krému a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 4
Na potretie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku s mliekom, vanilínový cukor a vaječným likérom dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky, potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu