Čokoládová dobrota

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

35 minút
príprava
20 minút
na 170/190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta šľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka šľaháme do krémovej konzistencie. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu.
  2. Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie. Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre.<br /> <br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3-4<br /> <br /> Doba pečenia: asi 20 minút<br />
  3. Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú polovicu čokoládového krému a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
  4. Na potretie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku s mliekom, vanilínový cukor a vaječným likérom dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky, potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a podávame.