Čokoládová dobrota
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
35 minút príprava |
20 minút na 170/190 °C |
Postup- Na prípravu cesta šľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou. Odstavíme zo sporáka šľaháme do krémovej konzistencie. Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu.
- Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie. Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme. Pečieme v rozohriatej rúre.<br />
<br />
Elektrická rúra: 190 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3-4<br />
<br />
Doba pečenia: asi 20 minút<br />
- Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy, nanesieme zvyšnú polovicu čokoládového krému a uhladíme. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
- Na potretie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku s mliekom, vanilínový cukor a vaječným likérom dotuha. Šľahačkou potrieme vrch torty a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky, potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a podávame.
|