Foto: methi
Recept mam od mojej mamy.
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Žĺtka, maslo, cukor a kakao vymixujeme do penista. Pridáme olej a znova vymixujeme.
- 3
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do maslovej zmesi postupne pridávame múku a mlieko. Vymiešame cesto.
- 4
Do tohto cesta potom zľahka zamiešame vyšľahané bielka.
- 5
Rúru predohrejeme na 180st.
- 6
Formu na pečenie bábovky vytrieme olejom alebo roztopeným maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Do pripraveného cesta ešte nakoniec zamiešame polámanú čokoládu.
- 7
Cesto vylejeme do bábovkovej formy a dáme do rúry.
- 8
Pečieme 30 minút odokryté a potom ďalších asi 20 minút zakryté hliníkovou fóliou, aby nám bábovka neprihárala zvrchu. Záleží ako ste zvyknutí piecť, možno nepotrebujete prikrývať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som velmi rada, ze babovka chutila :) Tiez ju mame najradsej zo vsetkych. Mamine odkazem :) Vdaka!
dobry den chcem sa opitat na akom stupni peciete babovku dakujem
, výsledok superrrr!