Čokoládová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: methi
Recept mam od mojej mamy.
Postup
- Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtka, maslo, cukor a kakao vymixujeme do penista. Pridáme olej a znova vymixujeme.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do maslovej zmesi postupne pridávame múku a mlieko. Vymiešame cesto.
- Do tohto cesta potom zľahka zamiešame vyšľahané bielka.
- Rúru predohrejeme na 180st.
- Formu na pečenie bábovky vytrieme olejom alebo roztopeným maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Do pripraveného cesta ešte nakoniec zamiešame polámanú čokoládu.
- Cesto vylejeme do bábovkovej formy a dáme do rúry.
- Pečieme 30 minút odokryté a potom ďalších asi 20 minút zakryté hliníkovou fóliou, aby nám bábovka neprihárala zvrchu. Záleží ako ste zvyknutí piecť, možno nepotrebujete prikrývať.