Čokoládová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: methi

Recept mam od mojej mamy.

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtka, maslo, cukor a kakao vymixujeme do penista. Pridáme olej a znova vymixujeme.
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do maslovej zmesi postupne pridávame múku a mlieko. Vymiešame cesto.
  4. Do tohto cesta potom zľahka zamiešame vyšľahané bielka.
  5. Rúru predohrejeme na 180st.
  6. Formu na pečenie bábovky vytrieme olejom alebo roztopeným maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Do pripraveného cesta ešte nakoniec zamiešame polámanú čokoládu.
  7. Cesto vylejeme do bábovkovej formy a dáme do rúry.
  8. Pečieme 30 minút odokryté a potom ďalších asi 20 minút zakryté hliníkovou fóliou, aby nám bábovka neprihárala zvrchu. Záleží ako ste zvyknutí piecť, možno nepotrebujete prikrývať.