Foto: hubarka35
skušala som robit transferfoliou bok tortičky....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5+7ks |
|
5+7lyžic |
|
5+7lyžic |
|
|
|
(podla chuti) |
|
1+1dcl |
|
PLNKA: | |
2ks od Dr.Oetkera/bez vaarenia/ |
|
alebo maslo |
|
150g |
|
1dcl |
|
6dcl |
|
150g |
|
+bazový džem na potretie |
|
300g |
|
1ks |
|
|
Postup
-
1
z bielkov ušlaháme sneh a zmiešame s vyšlahanými žltkami s cukrom,mukou,pdp,kakaom a olejom
-
2
upečieme korpusy z 5 vajec na plechu a 7 vajec do formy....
-
3
gulatý raz rozrežem a potriem výživou zmiešanou s bazovým džemom,natrieme plnku.... PLNKA:hera vymiešaná s cukrom,rumom...pridany puding creme olé trasený a nakoniec orechy...
-
4
korpus pečený na plechu potrieme plnkou rozrežeme na pásy-tie postupne zatáčame do slimáka na spodnom korpuse...
-
5
priložime vrchny korpus-boky obmažeme zbytkom krému...
-
6
pripravime si foliu so vzorom na vrchu
-
7
nastriháme pásy velké ako bok torty,a so zbytku malé pásiky na mašlu...a potrieme čokoládov rozpustenou-nie však horucou-lebo vzor sa rozmaže....
-
8
rozotrieme a necháme trochu zatuhnut.aby sa dalo s tým pracovat....
-
9
po miernom zatuhnuti s pásikov urobime slzičky-na jednom konci zlepime-dáme do chladničky...taktiež pásy na bok torty prilepime-uhladime,dame do chladu....
-
10
po ztuhnuti odstranime foliu aj z bokov torty...
-
11
slzičky pozliepame čokoládov do tvaru mašle...na torte je z horkej čokolády mašlička....
-
12
a tu je moja narodeninová tortička....
-
13
takto vyzerá v reze...
P.S. S transparentnou fóliou nemám žiadne skúsenosti. Kde ju dostať kúpiť? Teraz mám možnosť vidieť prácu s ňou, vďaka tvojmu fotopostupu.
nemám nato odvahu sa bojím že by sa my to dotrhalo,asi prídem k tebe na školenie,a tá čokoláda musí byť kvalitná 80% alebo stačí obyčajná klasika.