Foto: salinka
S miernym oneskorením, ale snáď budúci rok príde vhod:-) Recept pochádza z Rakúska. Musím dodať, že chutí oveľa lepšie ako sa tvári na mojej Zobraziť celý popisS miernym oneskorením, ale snáď budúci rok príde vhod:-) Recept pochádza z Rakúska. Musím dodať, že chutí oveľa lepšie ako sa tvári na mojej fotke. Vyvážená chuť čokolády s marhuľami. Škoda, že vás všetkých nemôžem pozvať na koštovku:-(
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme potrebné suroviny.
-
2
Zmäknuté maslo vymiešame do peny spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame žĺtka, ďalej miešame.
-
3
Primiešame rum a rozpustenú čokoládu, múku s práškom do pečiva. Bielka vyšľahané s troškou soli zľahka primiešame.
-
4
Formu potrieme olejom a múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie, natrieme korpus a rozložíme rozpolené marhule.
-
5
Pri teplote 180 stupňov pečieme 35-40 min. Podľa chuti pocukríme.
@havino , budeme musieť s tými koláčikmi, aby sme sa nezaguľateli:-))))
@babav , @frezia , som rada, že vás koláč zaujal:-)
@amilka , ani som nevedela, že mám v rodine Varecháčov okrem @hastona niekoho z Handlovej:-)