Foto: smuuk043
Bála som sa vyskúšať tento koláčik s tým, že nebude doma nikomu chutiť...ale úspech zaručený...chvália ho moc moc..
Suroviny
2 ks |
|
80 g |
|
2 čl |
|
Plnka : | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
170 g |
|
50 g |
|
trochu |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
3 čl |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Venčeky rozmixujem v mixéri,zmiešam s cukrom. Pridám rozpustené maslo a premiesim.
-
2
Formu vymastím tukom a hmotu vtláčam rovnomerne do formy, trocha aj cez okraje. Pekne utľapkám. Na pol hodiny hodím do chladničky a potom šupnem do vyhriatej truby (180stupňov) na 10min.
-
3
Nad parou rozpustím čokolády, v inej miske si rozmiešam mascarpone ,smotany, pridám múku a cukor. Primiešam vajíčka, po jednom, a rozpustenú čokoládu. Poriadne premiešam a nechám odpočívať 10min. Počas toho párkrát buchnem s nádobou o stôl,až sa vypustia bublinky. Rúru stiahnem na 140 stupňov,plnku vylejem na cesto a dám piecť na 40-50min. Na dno rúry dám plech s teplou vodou,aby cesto nepopraskalo.Koláčik je upečený, ked buchnem po kraji formy lyžičkou a stred sa trasie.
-
4
Vypnem rúru a nechám v nej koláč chladiť s tým,že dvierka nechám otvorené. Takto to mám asi 2 hodiny. Potom ho dám chladiť ešte aspoň na 5 hodín do chladničky. Hore ozdobím smotanou, ktorú som vymiešala s kakaom a cukrom a posypem postrúhanou čokoládou.
Diskusia k receptu