Coconut macaroons

lusinkab - fotkalusinkab, 4. augusta 2012
Coconut macaroons
Foto: lusinkab

Na narodeniny som dostala novú knihu o pečení takže postupne skúšam recepty. Ostali mi bielka z predošlého pečenia tak som sa rozhodla vyskúšať tento Zobraziť celý popisNa narodeniny som dostala novú knihu o pečení takže postupne skúšam recepty. Ostali mi bielka z predošlého pečenia tak som sa rozhodla vyskúšať tento recept. Výborna chuť a úžasna vôňa kokosu.

35
porcií
15 minút
príprava
22 minút
na 160 °C

Suroviny

270 g
275 g
3 ks
2 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 160 °C. Bielka izbovej teploty si vyšľaháme s ručným mixérom. Zaćíname najprv s pomalými otáčkami a postupne zvyšujeme otáčky. Keď sú bielka pekne vyšľahané za stáleho miešania pridávame postupne po PL cukor a miešame kým sa nám cukor nevstrebe.

  2. 2

    Keď je zmes pekne tuhá a lesklá pridáme 2 kl citrónovej kôry a vmiešame do bielkov.

  3. 3

    Do kokosu vmiešame 2 PL kukuricnej múky. Pridáme polovicu kokosu do bielkov a pomocou špatule jemne vmiešame kokos, keď sa nám kokos pekne vstrebe pridáme druhú polovicu. Pomocou dvoch PL tvarujeme gulky, može sa aj ručne ale nezabudnite na cit a nepritláčať. Dáme si na plech papier na pečenie a ukládame guličky treba nechať aspoň 3 cm medzeru medzi nimi keďže sa ešte trošku nafúknu. Pečieme na 160 °C cca 22 minút pekne do ružova. Po vytiahnutí z rúry necháme ešte 5 minút postáť na plechu a potom dáme na mriežku vychladnúť. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

zdezda
môj obľúbený kokos, už aj som si tvoj receptík odložila :-), len tak ďalej popridávaj nám, čo sa ti vydarí a páči, ďakujem :-)
tatranka
Tiež veľmi milujem kokos.Určite sa pri nejakej príležitosti dostane na radu aj tvoj koláčik.Uložený.
cica2
kokosové to je moje, máš ich krásne! :-)

@lusinkab a dodatočne všetko najlepšie k narodeninkám :-)
milad
...perfektné, na zahryznutie. :-))))
mamimna
@mariellia , tou kukuričnou múkou je podľa mňa myslená celkom obyčajná maizena, takže tú u nás dostaneš bez problémov
irenaw
vyzerajú veľmi pekne, macaroons to je niečo, do čoho sa asi nikdy nepustím. čítala som toľko článkov, aké to je zložité, presné, majstrovské umenie. o to viac obdivujem :-)
astheart
@irenaw : Orginální macroons jsou cukrářskou maturitou, ale tohle určitě zvládneš. Líbí se mi to!
lusinkab
Dakujem za mile komentare :-) @cica2 dakujem za blahozelanie @mariella no kukuricna muka je vlastne kukurickny skrob je to taka biela mucka asi na Slovensku je to maizena ako hovori @maminma a @irenaw ty si jedna sikovna pekarka takze urcite to zvladnes. Klasicke francuzke macaroons su zlozitejsie a co recept to iny postup. Na tie sa chystam uz v najblizsej dobe ale este musim na internete pohladat ten spravny recept a hlavne postup a ked sa mi podaria (aj ked nepodaria :-) ) tak sa s vami podelim o recept s fotopostupom :-)
mariellia
Ďakujem za skvelý recept už je v kk aj za objasnenie. Pekný večer všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia