Foto: lusinkab
Na narodeniny som dostala novú knihu o pečení takže postupne skúšam recepty. Ostali mi bielka z predošlého pečenia tak som sa rozhodla vyskúšať tento Zobraziť celý popisNa narodeniny som dostala novú knihu o pečení takže postupne skúšam recepty. Ostali mi bielka z predošlého pečenia tak som sa rozhodla vyskúšať tento recept. Výborna chuť a úžasna vôňa kokosu.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 160 °C. Bielka izbovej teploty si vyšľaháme s ručným mixérom. Zaćíname najprv s pomalými otáčkami a postupne zvyšujeme otáčky. Keď sú bielka pekne vyšľahané za stáleho miešania pridávame postupne po PL cukor a miešame kým sa nám cukor nevstrebe.
- 2
Keď je zmes pekne tuhá a lesklá pridáme 2 kl citrónovej kôry a vmiešame do bielkov.
- 3
Do kokosu vmiešame 2 PL kukuricnej múky. Pridáme polovicu kokosu do bielkov a pomocou špatule jemne vmiešame kokos, keď sa nám kokos pekne vstrebe pridáme druhú polovicu. Pomocou dvoch PL tvarujeme gulky, može sa aj ručne ale nezabudnite na cit a nepritláčať. Dáme si na plech papier na pečenie a ukládame guličky treba nechať aspoň 3 cm medzeru medzi nimi keďže sa ešte trošku nafúknu. Pečieme na 160 °C cca 22 minút pekne do ružova. Po vytiahnutí z rúry necháme ešte 5 minút postáť na plechu a potom dáme na mriežku vychladnúť. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lusinkab a dodatočne všetko najlepšie k narodeninkám :-)