Citrónový puding z červenej šošovice

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 8. marca 2015
Citrónový puding z červenej šošovice
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
300 ml
100 g
1 ks (alebo pomaranč) na kôru a segmenty




Postup

  1. 1

    Šošovicu pomaly varíme v mlieku spolu s cukrom a po dĺžke prerezaným vanilkovým strukom, až kým nebude úplne uvarená.

  2. 2

    Pred dovarením nastrúhame kôru z citróna alebo pomaranča a pokrm trochu zahustíme kukuričným škrobom. Nalejeme do misiek a navrch uložíme niekoľko citrónových (alebo pomarančových) kúskov.

Diskusia k receptu

viera1
Ten názov nemá chybu...že citrónový puding z červenej šošovice :D:D.Nie je to náhodou puding z červenej šošovice s citrónom?
viera1
A možno ani to nie,lebo v miske vidím pomarančové kúsky.
marlenka
Užasné,veľmi sa mi to teraz hodí,lebo snažim sa dietovať.Ja by som to vylepšila umelým cukrom Sukrin,je to teraz novinka,a dˇalej by so tam pridala hokaido.
evanaaa
Šošovičku červenú som ešte nejedla vôbec, tak neviem, akú má chuť nasladko, ale asi sa citrón minul, no možno je ten pomaranč lepší:). A ako píše @marlenka , navrch by som dala Sukrin Gold a zapiekla ako karamel.
cesminaz
velmi zaujimavy recept,pocujem taketo nieco prvykrat :-) ze sosovica na sladko..Ale paci sa mi,takze ukladam a niekedy vyskusam ;-)
evanaaa
@katka78 , a čo ťa tak pobavilo? Ja si ho idem kúpiť - tam je na výber viac druhov, nielen tento (Gold).
katka78
@evanka nič proti produktu samotnému, len ma tam pobavil text pána experta (na obrázku orámovaný) o tom, ako sa snaží umiestniť viac alergénov do svojich dobrôt.
Pre mňa je to taká reklama ako keď som nedávno pozerala v Londýne byty na prenájom a jeden tam ponúkali ako nachádzajúci sa v lokalite "známej vraždami Jacka rozparovača" .. no, kto by také ubytovanie odmietol? ;-)
evanaaa
@katka78 , on chce rozšíriť ponuku svojich alergénov......no toto, ozaj na zasmiatie, nevšimla som si prý raz, čo je tam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia