Foto: uschi
Keď treba niečo rýchlo upiecť, toto je ten správny recept.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
18 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s 250 g práškového cukru do peny, postupne pridávame horúcu vodu a ešte dobre vyšľaháme. Do zmesi primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec ľahko vmiešame bielkový sneh.
- 2
Cesto vylejeme na tukom vymazaný plech a pečieme asi 18 minút. Vychladnutý múčnik polejeme polevou vymiešanou z práškového cukru, citrónovej šťavy a džemu. Keď poleva stuhne, ozdobíme ju rozpustenou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu