Citrónový múčnik s čokoládou

uschi - fotkauschi, 5. mája 2010
Citrónový múčnik s čokoládou
Foto: uschi

Keď treba niečo rýchlo upiecť, toto je ten správny recept.

8
porcií
15 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
550 g
8 PL
10 g
290 g
2-3 PL
50 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s 250 g práškového cukru do peny, postupne pridávame horúcu vodu a ešte dobre vyšľaháme. Do zmesi primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec ľahko vmiešame bielkový sneh.

  2. 2

    Cesto vylejeme na tukom vymazaný plech a pečieme asi 18 minút. Vychladnutý múčnik polejeme polevou vymiešanou z práškového cukru, citrónovej šťavy a džemu. Keď poleva stuhne, ozdobíme ju rozpustenou čokoládou.

Diskusia k receptu

marienka44
Cesto vyzera vysoke a len z 5 vajec.Na obrazku su trojuholniky. Nie je pecene cesto naodou v tortovej forme?
uschi
Koláč som robila presne podľa receptu, je len z 5 vajec, do cesta ide kopec múky, voda a kypriaci prášok, preto sa koláčik zdvihne. Je pečené klasicky na plechu, nakrájané na trojuhólniky. Ja používam domáce vajíčka, a tie sú oproti kupovaným väčšie, takže kúp v obchode najväčšie, aké nájdeš a bude to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia