Citrónový krém - Lemon curd
Autor receptu: kristina123
Tento recept som si priniesla z Írska, kde som túto fajnotku ochutnala prvý krát. Výborné na hrianke, do krémov, muffiniek, cheesecakeov.
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Citróny umyjeme, kôru najemno postrúhame a šťavu vyšťavíme cez sitko, aby sme nemali v zmesi kôstky.
Do toho pridáme 1,5 hrnčeka cukru. Misku dáme nad paru a miešame, pomaly rozpúšťame cukor.
Medzitým si rozbijeme 6 vajec a mierne rozšľaháme. Pridáme k citrónovému sirupu a miešame nad parou kým to celé nemá pudingovú konzistenciu.
Odstavíme z ohňa a pomaly zamiešame 3/4 masla. Keď sa maslo rozpustí, môžeme preliať do skleničiek.
V chladničke vydrží cca 2 mesiace.