Cícerová polievka na Valentína fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 14. februára 2017
Cícerová polievka na Valentína (fotorecept)
Foto: dvorka

Nejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z vody a naberačky cíceru uvarila polievku a do nej Zobraziť celý popisNejde tak o recept ako o tip. Išla som robiť cícerové placky, tak som z vody a naberačky cíceru uvarila polievku a do nej dala zeleninu povykrajovanú so srdiečkovou vykrajovačkou.

Suroviny





Postup

  1. 1

    V tlakovom hrnci som si v neosolenej vode za pol hodiny uvarila prebratý a vopred namočený cícer. Cíceru varím vždy veľa, lebo ho potom rozdelím do sáčkov a šupnem do mrazničky na ďalšie použitie. Vo vode v ktorej sa cícer varil som nechala za naberačku uvarených strukovín a zbytok som dala do druhej nádobky.

    Cícerová polievka na Valentína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, zeler, petržlen som očistila, umyla, nakrájala na plátky a malou vykrajovačkou som povykrajovala srdiečka.

    Cícerová polievka na Valentína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do polievky som dala variť zeleninu, plus nakrájaný pór na kolieska a pridala som téglik mrazeného kačacieho vývaru. Nechala som variť len pár minút, aby bola zelenina uvarená, ale tak akurát. Primiešala som štipku soli a mám nachystanú zdravú a chutnú Valentínsku polievku.

    Cícerová polievka na Valentína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu mám cícerové placky s kyslou smotanou.

    Cícerová polievka na Valentína (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siisa
Super si to vymyslela, mňa by zaujímali aj tie placky ako si ich robila ? :)
dvorka
Placky som robila podobne ako Vikulqa. Jej recept na Cícerové placky obalené v sezame. Ja som ich obaľovala v celozrnnej strúhanke. S kopou cesnaku a majoránkou sú fakt veľmi chutné.
cesminaz
Velmi nápaditá polievka s tou srdiečkovou zeleninou :-) To je dobry napad pre toho,kto sa neodvázi povedat tomu druhému "lubim ta" a tak mu dá za tanier polievky ;-)) a dúfa,že sa dovtípi ;-P