Cibuláky

alzbetka2 - fotkaalzbetka2, 26. mája 2010

Na Vareche som našla zopár receptov, kde sa zapekajú zemiaky s cibuľou. Ja mám takýto. Robím ho dosť často, síce len pre manžela, Zobraziť celý popisNa Vareche som našla zopár receptov, kde sa zapekajú zemiaky s cibuľou. Ja mám takýto. Robím ho dosť často, síce len pre manžela, nakoľko on je "nemäsový"

1
porcia
15 minút
príprava
45-60 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 ks
1 ks
podľa chuti
asi 2 KL
3 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky pokrájam na krížalky a potom na tenké kúsky, vytriem jenskú misu trochou oleja, vysypem strúhankou a vrstvím najprv zemiaky, cibuľu- toto posypem vegetou /asi 1 kl a tiež červenou paprikou/. striedam vrstvy, kým mám suroviny, končím zemiakmi. Nakoľko to robím len pre manžela do takej malej okrúhlej misy, tak mám len 2 vrstvy zemiakov a medzi nimi cibuľu pokrájanú na drobno.Poslednú vrstvu zemiakov tiež posypem vegetou a červenou paprikou,trochou strúhanky, dám na to všetko ešte 3PL oleja, zakryjem a dám piecť. Asi po hodine ich nechám zvrchu zapiecť a pred vypnutím rúry posypem strúhaným syrom. Ako prílohu dávam kyslú kapustu a cvikľu alebo čo špajza dá.

Diskusia k receptu

hefi
dobrý nápad, určite vyskúšam.
hanina
My sme robievali podobné len bez syra a vegety. A zapekania. Robievali sme to na platni až sa nám prejedli.. Vyskúšam možnože už zase pochutia.
evanaaa
Alžbetka2, to máš muža. ktorého ti závidím, keď mäso príliš nemusí. Ale toto jedlo vyzerá byť dobré, a kto ľúbi mäso, môžťe ho mať aj ako prílohu. A to na " platni" asi znamená, že nie v trúbe ale navrchu sporáka, myslím si.
hanina
Normálne na sporáku na panvici/ a keď nás bolo veľa v hrnci/ na masti alebo na oleji. Presne ako Ty - no nič som neprekladala - len na olej zemiaky a cibuľu s mletou paprikou - zamiešať/ ak prihára podliať trošičku vodou a dusiť. Prpáč bola som v záhrade. Ja somto podávala k obráteným hovädzím rezňom a inému mäsu. Keď zvýšila - bola na večeru s kyslou uhorkou.
hanina
Oprava: prepáč Ja som už raz o tom písala, že treba nejakú záložku, lebo človek sa málokedy vracia k tým istým receptom . Toto bola čistá náhoda.
hanina
Alžbetka a ešte niečo pre Tvojho manžela. Skús Špecialitu zo švábky/ zemiakov/ salámu alebo šunku nemusíš dávať. Dobré je to s kečupom, kyslou uhorkou, čalamádou.../
alzbetka2
Hanina, ďakujem za tip aj za objasnenie na platni. tie poznám, robievam z nich granadír, pri čítaní mi vôbec nezaplo:)
bozulka
Ja som robievala tak,že som krájala zemiaky na plátky,osolila okorenila,posypala cibuľou pokrájanou na tenké plátky druhou vrstvou zemiakov,niekedy som dala medzi zemiaky tenké plátky slaninky alebo tenké plátky mäsa.Zemiaky som osolila okorenila poukladala plátky masla alebo pokvapkala smotanou a dala zapiecť.K tomu zeleninový šalát a hoto
alzbetka2
bozulka, ten tvoj recept je na 100pro lepší, ale nakoľko môj manžel nemusí až tak mäso, tak ich robím takto. čo sa mňa týka, tak tiež sa mi do tých zemiakov pýta niečo mäskové, ale čo už...